Zuru

By Ilse van den Oetelaar, 27 februari 2022

ZURU IS GEADOPTEERD!!!

 

Zuru verblijft in Nederland!!

 

Naam Zuru
Ras Kruising
Geslacht Reu
Geboortedatum 14-2-2018
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 6 kg

Omschrijving Zuru

Dit is Zuru (nu Rumi), een lieve knappe en slimme Spaanse jongen van 4 jaar die stevig op zijn pootjes staat. Sinds eind november 2021 in Nederland, en dat gaat super goed! Het kan niet anders dan dat hij in Spanje ook huishond geweest is. Helaas blijkt er na heel inspanningen uiteindelijk geen match tussen Zuru en het andere hondje in huis te zijn. Daarom zoeken we uiteindelijk toch een ander plekje voor hem.
In huis is hij rustig, super zindelijk en ligt hij graag in zijn mandje bij de houtkachel of bij je op de bank. ‘s Avonds kruipt hij in zijn hondeniglo, en als de gordijntjes dicht gaan slaapt hij aan een stuk door tot de volgende ochtend. Zuru houdt van knuffelen zonder zich op te dringen. Hij vindt het prima om af en toe een paar uurtjes alleen thuis te zijn. Hij maakt graag lange wandelingen in de natuur waarbij hij het liefst los loopt en dan netjes in de buurt blijft. Met de fiets meerennen (los) vindt hij ook geweldig. Hij luistert goed en is erg gericht op zijn baasje, doet ontzettend zijn best en leert heel snel. Super sociaal naar mensen en andere honden. Aan de riem kan hij soms onzeker gedrag vertonen, maar dat herstelt snel als de riem er afgaat. Hoewel hij heel goed kan met de meeste andere honden is hij (nu nog) meer op zijn baasje gericht.

Bij veel opwinding / drukte / verkeer raakt Zuru overprikkeld en soms nog in paniek. 

We zoeken voor hem een heel rustig thuis met een lief rustig baasje (of baasjes)  dat duidelijk naar hem is. Omdat hij snel overprikkeld is past hij niet in een druk gezin of drukke buurt. Fijn zou zijn als hij dagelijks tijdens de wandelingen los kan lopen en lekker rond kan scharrelen op eigen terrein.

Als hij dan af en toe ook nog een heerlijke kluif krijgt is hij helemaal tevreden. Kortom, Zuru is een toppertje met een gouden hart en verdient een super thuis met gouden mandje!
Waarschijnlijk kan hij ook prima met een ander, rustig hondje samenleven, mits er een klik is. 

Nog wat kenmerken op een rijtje:
Waaks: ja
Speels: nee
Gehoorzaam: ja
Andermansvriend: ja
Jachtinstinct: nee
Autorijden: ja
Alleen zijn: ja, paar uurtjes
Zindelijk: ja
Bench: nee
Gezond: ja

Voorgeschiedenis:

Zuru deelt het verhaal van vele honden die in de shelter van Puntanimals verblijven. Ook hij is op straat gevonden, helaas zonder chip of naam. Zoals meer honden in Spanje, gewoon achtergelaten! Er was niemand die naar hem kwam vragen. Voor Zuru betekende dit dat hij zich ineens moest aanpassen aan het leven in een volle shelter. Waarschijnlijk heeft hij eerst in een huis gewoond, dus de overgang naar de straat en dan naar een shelter met veel honden waar je alles moet delen was voor Zuru groot. Langzaam past hij zich aan en zien de vrijwilligers wat een lieverd het is. Hij is aanhankelijk, slim en vrolijk en gaat goed met zowel de volwassen honden als de puppy’s. Hij is de eerste die graag mee wil wandelen en komt graag een knuffel halen. Voor Zuru is het nu hoog tijd om weer naar een familie te gaan. Mensen die van hem houden en hem een heerlijk leven geven. Wie geeft deze kleine man met zijn grappige oren een kans?

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.