Zara

By Ilse van den Oetelaar, 13 november 2022

ZARA IS GEADOPTEERD!!

Naam Zara
Ras Bordercollie (Mix)
Geslacht Teefje
Geboortedatum 1-2-2017
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Zara

Lieve Zara heeft wederom pech! Ze werd in 2018 geadopteerd, eerst in een gezin met enkele andere bordercollies maar helaas bracht de aanwezigheid van de jonge Zara teveel onrust in de roedel en kregen we bericht te zoeken naar een andere adoptant. De nieuwe adoptant was (en is) stapelgek op lieve Zara, ze bracht veel nieuw geluk in zijn leven  en samen hebben ze de afgelopen 4 jaar een geweldige tijd gehad. Door lichamelijke klachten is deze adoptant nu niet langer in staat om voor zijn lieve Zara te zorgen en heeft hij ons gevraagd een ander adres te zoeken voor Zara.

Zara is dus gewend aan het leven in huiselijke kring. Ze is zindelijk en gedraagt zich goed in huis. Ze is dan graag in de nabijheid van haar baasje en komt regelmatig een knuffel halen. Ze kan tegen autorijden en ze kan traplopen. Bij het wandelen heeft ze de neiging iets te trekken uit enthousiasme en dit komt ook omdat ze nu aan de scootmobiel vast zit en dan minder goed te “corrigeren” is. Maar Zara is slim en zal zeker opnieuw kunnen leren netjes aan de lijn te lopen. Zara kan bij haar huidige baas ook loslopen, maar laat hem dan soms even op haar wachten en  zal in een nieuwe omgeving uiteraard eerst langere tijd moeten wennen en een band opbouwen met de nieuwe adoptant alvorens ze weer veilig los kan lopen.

Zara is met sommige honden heel goed maar met andere wat minder. Haar huidige adoptant kan niet goed verklaren waar dit aan ligt. Zara is zeker geen agressieve hond. In Spanje verbleef Zara in een grote groep honden en dat gaf nooit problemen.

Onbekende katten vindt ze erg interessant en ze zou ze graag achterna zitten. Met een bekende poes gaat het goed, afhankelijk ook van het gedrag van de poes. Maar de huidige adoptant raadt plaatsing bij katten af.

Zara is nu single hond en kan prima een paar uurtjes alleen thuis zijn.

Zara is erg lief tegen kinderen, ook tegen vreemde kinderen. De kinderen uit het dorp mogen haar altijd aaien.

Zara is gezond, maar mist  1 oogje. Dit leidt niet tot een beperking

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

WordPress Image Gallery Plugin