Verdini

By Ilse van den Oetelaar, 3 maart 2024

 VERDINI IS GEADOPTEERD

Naam Verdini
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum maart 2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Verdini

We zoeken met spoed een plek voor Verdini:

Wie oh wie ziet Verdini en geeft hem eindelijk een thuis?

 

Het verhaal van Verdini is heel bijzonder. Hij zat echt al jaren in de volle shelter van Puntanimals en nooit had iemand echte belangstelling voor hem. Toen hij eindelijk, in Spanje, geadopteerd werd was iedereen blij. Maar Verdini kreeg kort na adoptie epileptische aanvallen en het adoptie-gezin vond dit moeilijk en bracht hem terug. In verband met de epilepsie kon hij niet terug naar de volle shelter maar gelukkig kon hij terecht in de nieuwe-shelter-inaanbouw. Daar werd hij ingesteld op medicatie en het ging lange tijd goed. Ook werd daar begonnen met de behandeling van erlichea.  Na enkele weken kreeg arme Verdini opnieuw een aanval en daarbij werd hij gebeten door de andere honden in de shelter.

We hebben er toen voor gekozen om hem naar Nederland/België te halen. Inmiddels is hij hier bijna 4 weken. De eerste weken waren zeer moeilijk voor hem: hij kreeg kleine, korte aanvallen, maar was vooral helemaal ontredderd door de nieuwe situatie. Hij leek helemaal de weg kwijt te zijn.

Maar inmiddels verblijft hij in een opvanggezin waar hij heel goed opknapt. Hij heeft nu geen aanvallen meer gehad en hij begint steeds beter zijn draai te vinden. Met de andere honden maakt hij geen problemen (in Spanje maakte hij ook met katten geen problemen)

Verdini is een galgo die erg introvert is en daardoor voel je niet meteen een band met hem. Maar als je in zijn ogen kijkt zie je dat hij heel graag bij je wil horen.

Hij heeft een sterk karakter en in huis kan hij heel goed duidelijk maken wat hij wil, al kan het even duren voordat je hem begrijpt. Hij is bv erg gericht op eten, maar heeft absoluut geen baknijd en wacht netjes zijn beurt af. Maar als hij nog honger heeft zal hij tegen je blaffen. Hij vindt het ook prettig als hij een beetje in- en uit kan lopen en kan je dan laten weten: Doe die deur eens open!

 

Wat zoeken wij voor Verdini?

Een adoptant die niet teveel verwacht van hem, die het kan verdragen dat hij niet meteen laat zien dat hij dikke maatjes wil worden. Natuurlijk is het ook belangrijk dat een adoptant niet terugschrikt voor de epileptische aanvallen. De aanwezigheid van andere honden, mits niet te klein en druk, zal hij heel prettig vinden, ook al lijkt hij soms wat stoïcijns naar andere honden. Een tuin waar hij gemakkelijk in- en uit kan lopen zal goed bij hem passen.

We zoeken iemand die begrijpt dat Verdini ook een fijn leven verdient en dit voor hem mogelijk wil maken.

Iemand die er voor hem is maar niet verwacht dat Verdini er voor haar of hem moet zijn.

UPDATE 30 DECEMBER 2023:

Verdini heeft inmiddels andere medicatie gekregen en sindsdien gaat het veel beter met hem. Niet alleen heeft hij indien geen insult meer gehad maar hij zit duidelijk lekkerder in zijn veel, kijkt blijer uit zijn ogen, is er meer interactie met de andere galgo’s in het gezin en maakt hij zelf aanstalten om met ze te spelen.

Wat een verschil!

Nog steeds zoeken wij voor Verdini een adoptiegezin. Mensen die niet terugdeinzen voor de epilepsie en mensen die begrijpen dat Verdini een lange weg heeft afgelegd.

Natuurlijk is Verdini te ontmoeten!!

 

Natuurlijk is Verdini te ontmoeten en het opvanggezin kan heel veel over hem vertellen!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.