Tommy

By Ilse van den Oetelaar, 5 mei 2022

TOMMY IS GEADOPTEERD!!

 

Tommy is uit een auto gezegd en blijkt een geweldig leuk hondje!

 

Naam Tommie
Ras Mix terrier
Geslacht Reu
Geboortedatum Februari 2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 7,4 kg, 36 cm

Omschrijving Tommie

Tommy heeft onze harten gestolen! Iedereen smelt van Deze terrierkruising met zijn grappige wolvenkop en zijn berenpootjes.
Niet te geloven dat dit vrolijke kereltje gewoon samen met een ander hondje (Pepa) uit een auto is gezet. Gelukkig kon hij in Spanje snel worden opgevangen. De vrijwilligers van Hobodogs hebben Tommy een hele week in Spanje ontmoet en kennen hem inmiddels door en door. Tommy is jong, speels, vrolijk, een enorme knuffelaar en heeft, zoals elke jonge hond, behoefte aan structuur en begeleiding. In Spanje speelt hij de hele dag met een andere hond van de opvangfamilie. Hij rent graag, maar komt ook regelmatig zijn knuffels halen. Eenmaal moe gespeeld slaapt hij heerlijk op je schoot. Hij geeft zich volledig over. Snachts sliep Tommy bij de vrijwilligers in een bench in de slaapkamer. Hier sliep hij gedurende de hele nacht rustig door. Hij is zindelijk en doet keurig alles buiten.
Tommy vindt het heerlijk om op allerlei speelgoed te kauwen. We denken daarom dat hij misschien zelfs iets jonger dan een jaar is. Veel speelgoed zorgt ervoor dat Tommy zich niet verveelt. Hij laat zich overigens prima corrigeren. In de week dat de vrijwilligers van Hobodogs bij hem hebben gelogeerd ontwikkelde hij zich enorm goed. Hij was in het begin nog erg nerveus, maar door alle aandacht werd het een ander hondje. Tommy is niet angstig! Hij reageert af en toe wel op auto’s. We denken dat dit komt door zijn nare ervaring hiermee.
We zoeken voor hem hondenbaas met enige ervaring en eventueel oudere kinderen. Hij is heel vriendelijk, maar Tommy is eigenlijk nog een puber. In zijn spel is hij soms wat ruw. Hij heeft daarom vooral liefdevolle begeleiding nodig. Een tuin is daarnaast echt noodzakelijk voor hem. Een ander speels (niet dominant) hondje is een groot voordeel. Bij de opvangfamilie zit ook een kat en hij gaat hier goed mee om. We hopen dat Tommy snel een eigen familie vindt die net ze gek op hem is als onze vrijwilligers.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.