Rio

By Ilse van den Oetelaar, 2 juli 2024

Rio werd net op tijd gered…

Naam Rio
Ras Kruising Draadhaar
Geslacht Reu
Geboortedatum Januari 2021
Gezondheid Positief op Leishmania
Gewicht/schofthoogte 30 kg, 60 cm

Omschrijving Rio

Rio is door de vrijwilligers van PAM gered en dit is één van de meest dramatische reddingsacties die zij hebben gehad.

In juli 2023 kregen ze het bericht dat er een hond was gevonden op een prive terrein. Zogenaamd zou hij agressief zijn. Echter toen ze arriveerden op het terrein bleek dat Rio bijna zijn laatst adem uitblies. Hij was kaal, zat onder de wonden en huilde van pijn. Hij kon niet staan en je kon zien dat hij overal infecties had.  Hij leed aan extreme ondervoeding en uitdroging. Hij had geen spieren meer, geen vet op zijn botten.  Sinds dat moment is er veel gebeurd met Rio. Wat is hij opgeknapt. Hij bleek Leishmania te hebben en hierdoor leed hij aan diverse infecties. Gelukkig zijn de organen van Rio niet aangetast en daar heeft hij enorm mee geboft. Hij is behandeld voor zijn infecties en zijn Leishmania is onder controle met Alopurinol. Hij gebruikt nog oogdruppels omdat hij nog wat kleine wondjes aan zijn ogen heeft. Maar die zullen ook snel genezen. Wat een metamorfose heeft Rio doorgemaakt! Hier zie je duidelijk wat een goed werk de vrijwilligers in Spanje voor hun honden doen!
Deze leuke draadhaar kruising is nu zo dankbaar. Hij verblijft in een kleinschalig pension in Spanje en speelt hier met de andere honden en is gelukkig. Vooral kleinere honden en teefjes vindt hij leuk. Hij kan minder goed met grotere reuen. Hij is op dit moment nog niet gecastreerd omdat de dierenartsen zo’n grote ingreep op dit moment afraden vanwege zijn gezondheid. Natuurlijk houden ze zijn bloedwaardes in de gaten en wordt hij goed gemonitord.
Het gezin dat Rio adopteert, neemt een herboren hond mee, eeuwig dankbaar voor de nieuwe kans die het leven hem heeft gegeven. Hij is een geweldige hond.
Hij is rustig, zindelijk en gek op knuffels om mee te spelen. Als hij naar buiten gaat om te wandelen loopt hij goed mee. Hij blaft niet, alleen als hij opgewonden speelt.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.