Rio

By Ilse van den Oetelaar, 5 januari 2023

RIO IS GEADOPTEERD!!

 

Rio is schitterend!

Naam Rio
Ras Weimaraner
Geslacht Reu
Geboortedatum 2019
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 30 kg, 50 cm

Omschrijving Rio

Rio is een prachtige en mensgerichte Weimaraner. Hij is een paar maanden geleden ergens langs een weg in Spanje gevonden, mager, vol met littekens en aangeslagen van zijn ervaringen. Gelukkig kon hij worden opgenomen in de nieuwe shelter van Puntanimals. Hier kon hij bijkomen en aansterken. We hebben hem ontmoet in november en waren onder de indruk van zijn rustige en vriendelijke verschijning. Rio is enorm gericht op aandacht van mensen. Hij is graag bij je en is aanhankelijk. In de nieuwe shelter was het voor Rio erg druk. Hij was hier de enige Weimaraner tussen heel veel Galgos en hier bleek dat hij het met sommige reuen niet goed kan vinden. Met teefjes gaat hij goed. Maar opdringerige andere reuen wil hij nog wel eens snappen. Mede daarom verblijft hij nu in een particuliere shelter. Hier krijgt hij meer rust en hoeft hij niet te concurreren met veel ander reuen. Hij is erg gehoorzaam. We denken dat met de tijd Rio ook los mee kan wandelen, maar dit vraagt uiteraard veel tijd en begeleiding. Rio is ook naar kinderen rustig en vriendelijk, toch denken we dat het beter is deze sterke hond alleen bij eventuele oudere kinderen te plaatsen.
We plaatsen Rio graag als single hond zodat hij de aandacht krijgt die hij verdient. Rio is niet met katten getest, uiteraard kan dit nog gerealiseerd worden inden nodig. Rio is ook een fantastische springer en klimmer. Dit betekent dat zijn nieuwe eigenaar een hele goede afzetting van de tuin zal moeten hebben. We plaatsen Rio alleen bij adoptanten die veel ervaring hebben met dit ras of met andere type jachthonden. Weimaraners zijn gevoelig en energiek en hebben baat bij een zachte en consequente aanpak. Bij aanhankelijke Weimaraners is het vaal heel belangrijk dat hij op de bank mag liggen.
Rio heeft bloedonderzoek gehad naar de Middellandse zeeziekten. Hieruit kwam naar voren dat hij een laag positieve waarde van Ehrlichia heeft. Ehrlichia is een virus dat wordt overgebracht door een tekenbeet en is goed te behandelen en te genezen met antibiotica. De ervaring is dat na 1 antibiotica kuur de parasieten zijn gedood. Rio heeft nu geen symptomen meer en reageert goed op de medicatie. Om helemaal uit te sluiten dat Rio geen Ehrlichia meer heeft kan men eventueel over een aantal maanden nog een PCR test te doen. 

 

  • Voor de plaatsing van Weimaraners werken wij met veel plezier samen met Stichting ‘Care about Weims’. Zij staan ons en adoptanten bij met advies over dit prachtige ras en bieden na elke adoptie telefonische nazorg en een luisterend oor aan vanuit een jarenlange kennis en ervaring. Omdat deze Stichting zich belangeloos inzet voor Weimaraners (nationaal en internationaal) dragen wij bij iedere plaatsing een donatie aan hen af. Dit betekent dat onze normale adoptiekosten van een Weimaraner met €50,- is verhoogd tot €425,-

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

WordPress Image Gallery Plugin