Nudos

By Ilse van den Oetelaar, 30 april 2017

NUDOS IS GEADOPTEERD!!!!

Deze leuke waterhond heeft Nudos. Hij werd aangetroffen in een berucht dodingsstation door een van onze vrijwilligers. Zij twijfelde niet en haalde hem daar vandaan, samen met nog 2 andere honden. Nudos is 4 jaar oud en gezond.

 

Naam  Nudos
Ras  Waterhond
Geslacht  Reu
Geboortedatum  16 juli 2013
Gezondheid  goed
Gewicht/schofthoogte  17 kg/ 40 cm hoogte

 

Omschrijving Nudos

Nudos was er niet bijzonder slecht aan toe, maar zag er wel verschrikkelijk uit, zijn hele vacht was vervilt en vervuild. In het dodingsstation heeft hij een scheerbeurt gehad. Nudos is eerst een tijdje in quarantaine geweest en getest op hondenziekte en is daarna over gebracht naar een kleinschalig opvang. Daar is zijn vacht eens goed onderhanden genomen.

Nudos is niet getraumatiseerd, angstig of teruggetrokken. Hij kan met de teefjes goed overweg. Met een enkele reu heeft hij problemen. Hij is nog niet gecastreerd. De komende periode hopen wij een beter beeld van zijn gedrag te krijgen. Voor mensen is hij erg vriendelijk.

Waterhonden zijn actieve honden die het fijn vinden als er veel met hen gewandeld wordt en als ze iets voor de baas kunnen doen.

Of hij bij katten geplaatst kan worden is nog onbekend. Hij is gewend om aan de riem te lopen, blaft zelden en vernielt niets in het huis van de opvang.