Nieuwsbrief N° 85, februari 2024

By Ilse van den Oetelaar, 14 februari 2024

De meeste honden en adoptanten zullen uitkijken naar beter weer, gelukkig worden de dagen al wat langer!

    • Zoals altijd beginnen we met een overzicht van de honden die de afgelopen maand geadopteerd zijn. We beginnen met Charito, een kleine,  gevoelige terriërmix die bij haar adoptant nu een nieuw leven aan het ontdekken is. Dana, de beagle-mix heeft haar opvanggezin bij Jannette  verlaten en verblijft nu bij haar adoptie-gezin. Dat geldt ook voor Duno-Lou. Hij verbleef bij Franka en hij inmiddels ook uitgevlogen naar een gezin met een maatje aan zijn zijde. En nog meer opvangertjes verhuisden! Mafia heeft zijn intrek genomen bij zijn nieuwe gezin. Galgo Mori ruilde na een week het opvanggezin van Mieke en Paul in voor haar for-ever-home en ze woont nu bij Hobodog Careto. Ook galgo Bella is bij haar adoptiegezin. Zij verliet afgelopen weekend het opvanggezin van Katrien. Heel fijn om te kunnen melden dat er ook een adoptie-gezin gevonden is voor Verdini. Verdini, een wat oudere galgo met een medisch rugzakje leek kansloos maar ook voor hem is er nu een eigen plek nadat hij het opvanggezin van Miranda heeft verlaten. Afgelopen weekend heeft Taco (nu Nico) het opvanggezin van Angelique ingeruild voor zijn nieuwe adoptante-gezin. Het hele kleine pupje Wanda is inmiddels in Nederland gearriveerd en woont nu bij haar adoptiegezin. Tata, de wat ouders spaniël-mix die kansloos leek op adoptie, geniet ook van haar eigen plek bij haar adoptanten, Heel fijn voor de oude Harry, een setter van 13 jaar, dat zich iemand voor hem meldde en ook hij is inmiddels in Nederland. De adoptie van Capone leek niet meteen een succes: hij was zo fel op de kast des huizes dat het nog afwachten is of hij daar kan blijven. Heel sneu voor alle betrokkenen, maar we volgen het proces op de voet!

 

    • We hebben een datum geprikt en locatie gevonden voor de jaarlijkse Hobodogs-Wandeling. De wandeling zal plaatsvinden op zaterdag 20 april in Chaam. Dus zet dit alvast in je agenda! Mayte en Mari Carmen van Puntanimals zullen die dag aanwezig zijn en natuurlijk hopen zij zoveel mogelijk Hobodogs en hun adoptanten te ontmoeten. Hou onze FB-pagina en de website goed in de gaten want meer informatie over de wandeling volgt!

 

    • Helaas heeft A&V Pet Transport besloten om te stoppen met het transport van geadopteerde honden en katten. Dit betekent dat wij na een jarenlange samenwerking, waarin wij zeer tevreden waren over hun inzet en hoge kwaliteit van vervoer, op zoek moeten naar andere vervoerders. We bedanken Amber en Vince heel hartelijk voor alles wat zij gedaan hebben en wensen ze veel succes met hun toekomstplannen waarin ook honden een grote rol zullen spelen.

 

    • En daar is ie dan weer: De Column van Mieke

 

 

Welterusten …

“Lig je lekker? Heb je het niet koud? Wacht, ik haal nog een extra dekentje voor je. Dat kun je letterlijk en figuurlijk wel gebruiken! Kijk, is dit lekker warm? Je neus steekt nog net boven het randje uit. Ik zie 2 kleine neusgaatjes! Ik vind je heel dapper hoor. Hoe geweldig je je aanpast aan deze nieuwe situatie. Jawel, ik merk ook dat het niet altijd makkelijk voor je is.

Daarom blijf ik nog even bij je zitten.  Ik zal het gordijn een klein stukje openschuiven dan schijnt het licht van de straatlantaarn naar binnen. Hoor je de ademhaling van de jongens en van Beppie?
Je bent veilig bij ze, echt. Je hoeft niet bang te zijn.

Ben je vaak bang geweest? Ja hè? Zelfs heel vaak denk ik.
Als ik de littekens op je lijfje zie dan moet je ook veel pijn hebben gehad. 

Nee, je moet je er niet voor schamen, tuurlijk niet. 
Ze vertellen jouw verhaal van hoe je leven is verlopen.

Ik vind het fijn om zo even samen te zitten, ik maak een beker thee, ogenblikje.
Ben ik weer. Ik kom dichtbij je zitten. Vind je dat goed?
Zal ik je achter je oortjes kriebelen? Dat is genieten hè? Hoe ik dat weet?

Alle logeetjes vinden het spannend als ze na de lange reis voor de eerste keer moeten gaan slapen. Dan ga ik altijd nog even bij ze zitten. En dan kriebel ik achter de oortjes!

Haha, jij knijpt ook je oogjes dicht. Precies als de anderen!
Wat knus hè om zo bij elkaar te zitten. De hele wereld slaapt behalve wij.

Ik hoop dat je heel gauw een eigen thuis vindt.
Dat is het eind station van je lange reis. Je bent er bijna, nog 1 halte!

Wat spannend hè? Wanneer je voor het laatste stukje op reis gaat, weet niemand.
Het komt altijd onverwacht, het is altijd een verrassing.

Zullen we maar gaan slapen? 
Ik stop je nog een keertje in. Lig je echt goed?

Niet bang zijn; je bent veilig bij de jongens en bij Beppie.
Luister maar naar hun ademhaling, dan val je vanzelf in slaap.

Tot morgen, slaap lekker.