Nieuwsbrief N° 77, juni 2023

By Ilse van den Oetelaar, 16 juni 2023


Ook in deze warme maand zijn we hard aan het werk geweest om voor honden een thuis te vinden!

  • Bolita, een van de Mastinpups met de aangeboren afwijking ” Korte Rug Syndroom”, mag in zijn opvanggezin blijven en hij is gelukkig tussen de andere mastins. De leuke Dots is al twee weken bij zijn adoptant en het gaat goed met hem. Dat geldt ook voor Dana die bij mensen met een groot dierenhart én een dierenwinkel mocht gaan wonen. Ook  Secret, een kleine podenco, kreeg de kans om Spanje voorgoed te verlaten. Heel bijzonder is dat ook Leo werd geadopteerd. Leo, een angstige senior die sinds enkele maanden een poot moest missen heeft nu zijn thuis in België. Sakura de hond met de grappige oren reist over een paar weekjes af. En dat geldt ook voor podenco Coquito die gered werd door Hada zodat hij niet in het dodingstation hoefde te belanden. Emi, een prachtige waterhond op leeftijd is afgelopen week verhuisd van haar opvanggezin naar haar adoptiegezin. Er vloeide wat traantjes bij haar foster! En dat geldt ook het opvangadres van Obi, want ook Obi is daar inmiddels vertrokken. Verderop in deze nieuwsbrief leest u meer daarover.
  • Turron vond na adoptie niet zijn draai in zijn adoptiegezin en al snel werd duidelijk dat hij veel beter op zijn plaats zou zijn in een roedel honden. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij terecht kon bij Dogs From Spain, Woon- en Zorghuis voor Honden. Hier verblijft o.a. ook Phoenix, nu Ravi. Dit Woon- en Zorghuis is een  geweldige plek. Op de Facebook-pagina leest u: “Stichting Dogs from Spain is een Stichting zonder winstoogmerk en afhankelijk van donaties en giften. De Stichting biedt woonruimte en zorg aan onplaatsbare, lichamelijk en/of geestelijk beschadigde honden, uit Spanje, maar dat is geen strikte voorwaarde. Enige voorwaarde voor intrek is dat de nieuwkomer in de roedel moet passen en geneutraliseerd is. De honden kunnen blijven tot aan overlijden. We bieden: – een Support groep met een wisselend aanbod van dieren- en mensen dingen. De opbrengst is voor Dierenartskosten, incontinentie broekjes, dieetvoer e.d.. – informatie, hulp en begeleiding aan mensen die een hond uit Spanje willen adopteren en zich eerst daarop willen voorbereiden. We zoeken: – vrijwilligers om ons te helpen bij het onderhoud aan het bos – vrijwilligers die bereid zijn om af en toe op een (rommel)markt te staan – ervaren vrijwilligers die af en toe een paar uurtjes op de roedel willen passen – hondenmanden, dekbedden en dekbedhoezen voor de bedjes van de honden. Voor elke donatie zijn wij uiteraard erg dankbaar en alles wordt aangewend voor de honden. Wilt u een specifieke bestemming voor uw donatie, laat het ons weten, zodat wij daar uitvoering aan kunnen geven.”  Wij willen u van harte uitnodigen om deze stichting te steunen en/of te volgen op Facebook. U zult versteld staan van de prachtige roedel en de liefdevolle zorg die er is. (Zie foto boven de Nieuwsbrief met o.a. Ravi)
  • Obi bleek ook een kansarm hondje door zijn lichamelijke kwetsbaarheid en incontinentie. Ook hij kwam op een geweldige plek terecht: La Casa de Bonita, een thuis voor kansloze honden. Kansloze honden brengen vaak extra(medische) kosten met zich mee, dus ook La Casa de Bonita kan u steun gebruiken.
  • En dan het in- en intrieste verhaal van Don. Don werd  gered uit het dodenstation, waar hij al langere tijd verbleef, door Stichting Hada. Hij werd geplaatst in een Betaalde Opvang en daar ontmoetten wij hem afgelopen oktober. We waren allemaal verliefd op de aandoenlijk Don. Don was heel aanhankelijk en iedereen gunde hem, de laatste jaren van zijn leven, een eigen thuis. Helaas lukte het ons  niet om die plek te vinden, maar we waren heel blij dat hij via een Duitse stichting in opvang kon komen in Duitsland. We ontvingen prachtige foto’s van een gelukkige Don. Maar helaas ging het daar toch fout. Allereerst bleek hij pijn te hebben waardoor hij minder verdraagzaam werd en omdat hij erg gericht was op eten (zoals veel honden die ernstige honger hebben geleden) ging het mis met een  klein kind dat in het opvanggezin woonde. Hij heeft uitgehaald naar dat kind  maar gelukkig is er geen letsel toegebracht. Voor het gezin was dat reden genoeg om de opvang te beëindigen. Er werd geen blijvende andere plek gevonden voor Don en na een week logeren bij een ander gezin (waar hij duidelijk van slag was en juist nog meer gericht was op bewaken/ verkrijgen van eten) zat er niks anders op dan een terugreis te boeken naar Spanje. En zo volgde weer een lange trip terug naar Spanje.  De vrijwilligers waren helemaal van slag maar zagen ook dat Don blij was hen weer te zien. Don verblijft nu op een plek in Spanje waar hij meer individuele aandacht krijgt dan voorheen in de betaalde opvang. Het gaat weer goed met Don!