Nieuwsbrief N° 67, augustus 2022

By Ilse van den Oetelaar, 15 augustus 2022

In deze hete zomer gaan onze werkzaamheden gewoon door en daarom kunnen we weer verschillende adopties vermelden.

  • Othello heeft zijn opvanggezin omgeruild voor een forever-home. Lieve Shelley die al heel lang in de shelter zat, is geadopteerd en inmiddels bij haar adoptiegezin. Conguito is ook al “thuis”, wat fijn dat zo’n jong hondje niet hoeft op te groeien in de shelter. Prachtige Quillo kreeg heel veel likes en met behulp van een dierenvriend met heel veel ervaring met (herplaatste) Weimaraners, Stichting Care About Weims, hebben we een keuze kunnen maken. Ook Momo kan gaan uitkijken naar zijn vertrek uit Spanje. Tenslotte goed nieuws voor Pippo: in januari kwam hij naar Nederland en bleek dat hij Filaria had. Dit betekende dat hij een lange, intensieve behandeling moest volgen met veel rust en regelmaat. Gelukkig vonden voor hem een prefect opvangadres en daar heeft Marleen hem begeleid in het hele proces. En afgelopen week is hij verhuisd naar zijn adoptiegezin.
  • Waar moet je op letten bij honden als het warm weer is? Maak geen lange wandelingen in de hitte, maar plan  deze aan het begin of einde van de dag en ook minder lang. Ga niet fietsen met je hond in de zon.  Het asfalt en tegels kunnen gevaarlijk heet zijn waardoor honden hun pootjes kunnen verbranden. Laat je hond nooit in de auto achter, waar de temperatuur razendsnel kan oplopen. Zelfs een schaduwplek en open raam voorkomen niet dat hij uitdroogt. Dit kan al na 10 minuten fataal zijn!. Bij honden met een dunne vacht, kun je het beste de dunbehaarde plekken insmeren met zonnebrandcrème. Zorg voor voldoende schaduwplekken en voldoende verse drinkwater (neem dit mee op een wandeling!). Als je hond van zwemmen houdt, is dat een prima manier om af te koelen (let op blauwalg). Er zijn voor honden ook speciale koelteproducten te krijgen, zoals een koeltematje of koeltehalsband. Zorg er wel voor dat de hond niet op het materiaal kauwt, dus gebruik het alleen als je een oogje in het zeil kunt houden. En het materiaal moet niet ijskoud zijn ivm vernauwing van de aderen. Leg nooit een natte doek over de rug van de hond maar verkoel zijn onderkant. Je kunt een zwembadje neerzetten waarin  de hond even kan pootje baden. Verwen je hond door het geven op een verkoelende snack (even googelen).
  • Even weer aandacht voor sponsorkliks. Het is zo eenvoudig om wat kleine bedragen bij elkaar te sprokkelen voor onze stichting zonder dat je het je iets kost: SponsorKliks    Er zijn heel veel webwinkels aangesloten zoals Bol.com of ZooPlus of Booking.nl of Thuisbezorgd.  Je kunt daar op twee manieren komen; via de pagina op onze website (onder Steun ons in de menubalk) klik je onderaan op het logo van Sponsorkliks en zo beland je op de pagina van Sponsorkliks met alle aangesloten winkels. Laat je niet afschrikken door de Pop-up of je op de hoogte gehouden wilt worden, gewoon wegklikken kan. Als je nu boodschappen doet in de winkel van je keuze gaat er een klein bedrag naar onze stichting. Je kunt ook zelf naar sponsorkliks gaan en dan onze Stichting zoeken. Even een kleine moeite maar wij zijn er erg blij mee!
  • Het gaat goed met Tommy bij Dierenthuis! Hij heeft daar een nieuwe naam gekregen: Toby. Kijk eens op de pagina van Dierenthuis of op hun Facebookpagina om te zien wat voor geweldig weer ze doen….en als het kan: wordt donateur of adopteer daar een bewoner op afstand. https://www.facebook.com/Dierenthuis

(de mooie foto is van Sandra de Block)