Nieuwsbrief N° 58, november 2021

By Ilse van den Oetelaar, 16 november 2021

We hebben een enorme drukke maand achter de rug, met gelukkig heel veel adopties!

  • In de vorige nieuwsbrief stond te lezen dat we een nieuw adoptiegezin zochten voor Petunia. Dat hebben we gevonden want dit leuke hondje woont nu bij adoptanten van Hobodogs die eerder al Vic adopteerden. We  vonden voor Rio ook een gezin en hij kon samen met broertje Roi afreizen want ook voor hem vonden we een adoptiegezin. Sarabi konden we voorstellen aan mensen die reageerden op een hondje dat al besproken was en ze besloten haar te adopteren. Camilo heeft geluk want hij mag binnenkort ook Spanje verlaten, hoewel zijn opvanggezin dan wel een traantje zal laten. Dat geldt zeker ook voor het opvanggezin van Suzy, wat zal ze daar gemist worden! Voor Simon Sr. meldde zich het perfecte adoptiegezin en dus kon Simon zijn opvanggezin in Belgie gaan verlaten (en ook daar een traantje). Erg blij zijn wij dat Petalo, een brindle galgo, geadopteerd is. Juist deze honden maken weinig kans op adoptie. Ook Ada behoort tot deze groep, zij verblijft al enige tijd in het opvanggezin in Nederland maar ook zij is geadopteerd! Kleine hondjes zijn erg gewild en dus vonden we voor Einar een mooi plekje. Maar dat geldt zeker ook voor de grappige Regaliz en voor Coco (die al wat langer op de site stond). En dan ook nog een hoera voor Luki, die in zijn opvanggezin mag blijven! Voor Nilo waren we ook op zoek naar een nieuwe adoptant en momenteel zitten we in een afsluitende fase!
  • Heel veel bloed, zweet en tranen heeft het ons gekost om duidelijkheid te krijgen over de nieuwe regels rondom transport. En echt tientallen uren werk, tientallen mailtjes naar allerlei autoriteiten in binnen- en buitenland. En nog hebben we niet over alles duidelijkheid. Dat komt omdat de Europese richtlijnen door verschillende instanties verschillend worden uitgelegd, en omdat sommige instanties nog denken vanuit de oude regelgeving, maar ook omdat sommigen gewoon weigeren mee te werken. En rondom registratie zijn er nog steeds vraagtekens. Dedatabaken werken nog niet goed, dierenartsen weten zich geen raad. We doen ons uiterste best om onze adoptanten hierin zo goed mogelijk te begeleiden. Onze conclusie op dit moment: de regels zijn goed toepasbaar (mits iedereen meewerkt), maar het kost ons ontzettend veel extra werk, en de registratie blijft onduidelijk.
  • En dan een bedankje aan Hens die het voor elkaar kreeg om een enorme hoeveelheid voer (900kg) gedoneerd te krijgen voor de shelter in Spanje. Dat is natuurlijk prachtig maar dan komen er ook veel vragen: wie haalt het op, waar kunnen we het opslaan, en hoe komt het in Spanje? Gelukkig konden voor het ophalen en opslaan rekenen op Annemieke en Ben van Windhondenopvang Wind Mee. En voor het vervoer heeft Hens kunnen regelen dat zij, tegen zeer gereduceerd tarief, een plek in een wagen kon krijgen. Mochten er mensen zijn die ons voor dit vervoer (250 euro) een donatie willen doen, dan zijn we erg blij!