Nieuwsbrief N° 53

By Ilse van den Oetelaar, 16 juni 2021

We kunnen weer spreken van Spaanse temperaturen! Wat boffen onze honden toch dat ze lekker kunnen luieren, zwemmen, gaten graven, wandelen op de koelste tijden van de dag…

 

  • Ook afgelopen maand weer veel adopties. Onder hen een aantal jonge honden die  gelukkig maar korte tijd in de shelter hoefden te verblijven. Asia is een van hen. Het is duidelijk dat ze zal uitgroeien tot een prachtige hond. Ook Key is nog een jonge knul, het is een bijzonder mix Sabueso Español. Ook de kleine pincher Robin is pas een half jaar oud. Gelukkig vonden we voor Goku ook een adoptie-gezin ook al is hij (bijna) een senior. Ook bijzonder dat we een eerder een aanvraag kregen voor moeder Abril dan voor haar zoontje Mayo. Abril is geadopteerd en voor Mayo loopt de procedure.  Het mix frans bulldogje Chuli hoort ook bij de gelukkigen die Spanje mogen verlaten. In de shelters zitten met regelmaat bodeguerootjes en steeds meer mensen  ontdekken wat voor leuke honden het zijn en zo vond ook Pepe zijn eigen plek. Voor Tony kregen we veel aanvragen en na alles op een rijtje te hebben gezet denken we ook voor hem een prima plek gevonden te hebben. Jade, die eerder al geadopteerd was, moest herplaatst worden omdat het niet lekker liep met het andere hondje in het adoptiegezin. Maar ook voor Jade vonden we een nieuw gezin en kon er een nieuwe start gemaakt worden. Heel erg blij zijn we met de adoptie van Jagger. Hij was als kleine pup met zijn broertjes en zusjes in de shelter terecht gekomen en groeide en groeide maar nooit kwam er iemand voor hem. Onbegrijpelijk want het is echt een schoonheid met een gouden hart. Tenslotte kunnen we melden dat Carolina haar opvanggezin gaat verlaten want ook zij is geadopteerd!
  • Afgelopen weken zijn we heel erg druk geweest  (en nog) met een paar herplaatsingen. Hierboven schreven we al over Jade. Maar ook de adoptie van Lola liep niet zoals verwacht. Het stoere dametje bleek toch echt te stoer voor de kleine kwetsbare andere hondjes in het gezin. Inmiddels verblijft Lola in een opvanggezin en daar gaat het ontzettend goed met haar. Ze is ontspannen, blij, aanhankelijk en speelt graag. Dus Lola komt er wel! De adoptie van Zigor ging op het allerlaatste moment niet door terwijl zijn koffer al gepakt was. Dus reisde hij in mei toch naar Nederland waar hij, gelukkig, kon worden opgevangen in een opvanggezin. Hij is inmiddels geadopteerd, maar Zigor heeft nog een hele weg te gaan, nog veel te leren en te ontdekken. En dan Tigre... in de vorige nieuwsbrief meldden we dat we heel snel een nieuw adres voor hem vonden. En in dat gezin ging het heel goed met hem. Het gedrag dat hij in het eerste gezin liet zien was nu een stuk beter te hanteren en alles leek goed te gaan. Totdat zijn adoptant een paar keer ernstig te val is gekomen en hij niet meer met Tigre (die wat groter, sterker is dan zijn andere  hondje en bovendien jachtinstinct bleek te bezitten en dus als een haas… achter een haas aan wilde) durft te wandelen. Dus Tigre is weer ter adoptie. Maar inmiddels zijn we bezig met een adoptieprocedure met mensen die hem erg leuk vinden.
  • Bijzonder gevalletje, Max. We werden door een vriendin gevraagd of wij iets konden betekenen voor Max die ivm verdrietige familieomstandigheden op zoek moest naar een andere plek. Max komt niet uit Spanje maar is een Nederlands hondje. De eigenaresse was niet in staat om een goede procedure te volgen in haar zoektocht naar een nieuw baasje en bovendien wilde zij graag dat Max ook ” in beeld zou blijven” van mensen met een stichting. Dus gingen we op zoek en soms komen dingen samen: een adoptie van een Spaans hondje ging niet door ivm minder gunstige bloeduitslagen maar de beoogde adoptanten besloten onmiddellijk om dan Max maar op te nemen in hun gezin.En zo reisde lieve Max binnen 24 uur naar zijn nieuwe thuis. En we kunnen melden dat hij het geweldig goed maakt! Ook zijn vorige eigenaresse, die natuurlijk wel even moest slikken bij het afscheid, is erg blij voor Max.
  • Verder nog een paar, hopelijk overbodige, tips in verband met het warme weer. Zorg voor voldoende vers water, laat de hond na drinken van veel water niet meteen rennen (kans op maagkanteling), laat de hond niet op het hete asfalt lopen want zijn voetzolen zullen zeker verbranden. Laat de hond niet in de auto, ook niet even, ook niet met het raam een stukje open. Laat de hond niet vanuit een snikhete auto een koud ven in springen en doe dat zelf ook niet! Laat een hond zoveel mogelijk thuis, geef hem de ruimte om zelf een koele plek te zoeken. Gaat de hond mee op het water: zorg voor een zwemvest, want niet elke hond kan heel lang of goed zwemmen. Pas op met het drinken van zeewater.  Als je gaat wandelen neem ook water mee voor je hond. Wees voorzichtige met koelmatten en koelbanden (google even op internet naar de gevaren). Op internet vindt je ook recepten om hondenijsjes te maken maar ook hierbij geldt: lees goed de do’s and don’ts!