Nieuwsbrief N° 46, november 2020

By Ilse van den Oetelaar, 16 november 2020

In de vorige twee nieuwsbrieven meldden we al dat er heel veel aanvragen liepen voor adopties. Afgelopen maand hebben we veel adoptie-procedures kunnen afronden!

  • Een lange lijst met honden die geadopteerd zijn. Om te beginnen Lita, de 11 jarige podenco en Simon, het kansarme hondje dat ooit beschoten was. Ze vertrokken balletwee vanuit hun opvangadres naar hun adoptieadres.  Bedankt Mieke en Paul,  en Claudia en Alex voor het opvangen van deze kansarme hondjes. Voor enkele honden vonden we al een adoptiegezin nog voordat ze op onze website stonden: Erika, de vrolijke labradormix, Tina, de prachtige mix en Chufo, een grappige jonge hond. Petardo (nog niet op de website) werd geadopteerd omdat hij de oudste galgo-reu bij Puntanimals was en hij zal de eerste echte Hobodogs in het bestuur zijn!  Sommige honden stonden nog maar nét op de website en er kwam al een aanvraag binnen. Zo werd Zacarias geadopteerd door iemand die al vaker honden voor ons begeleidde op vluchten. Paquillo werd uitgezocht door mensen die op zoek waren naar een klein hondje. Antonia werd uitgezocht door mensen die op zoek waren naar een leuke, iets oudere,  gezinshond. Teddy had direct veel bewonderaars en dat leidde al snel tot een adoptie voor dit actieve hondje. Trístan, de galgo met behoefte aan soortgenoten, hoefde gelukkig ook niet te lang te wachten. Een pup van Tina, Bimba,  kwam onverwacht in Spanje terug van adoptie en werd vrijwel direct geadopteerd door mensen die al eerder 4 Hobodogs adopteerden. Silke, die een jaar lang op straat zwierf en eindelijk ingesloten kon worden in een garage stond al iets langer op onze site maar haar lieve koppie bleef ook niet onopgemerkt. En dan natuurlijk Rafalita! Zij stond al jaren op onze website, was inmiddels al  7 jaar oud, maar nooit informeerde er iemand naar haar… tot afgelopen maand. En vandaag kwam het goede nieuws dat Rufo mag gaan wonen bij iemand die voor ons vaak huisbezoeken doet en bij aankomsten aanwezig is en geheel onverwachts haar bijzondere hondje moest afgeven.
  • Veel adopties dus we zijn heel hard op zoek naar vluchten en/of wegtransporten. Gelukkig vliegen sommige adoptanten zelf omdat ze hun nieuwe huisgenoot zo snel mogelijk in hun armen willen sluiten. Dus dit is tevens een oproep: als je iemand kent die vanuit Malaga, Sevilla of Faro naar Nederland vliegt, laat het ons weten!
  • Stichting Hobodogs stopt na 3 jaar de samenwerking met de protectora ARPA Simbiosis. De reden hiervoor is dat er de Stichting ARPA NEDERLAND naast hun oorspronkelijke werkzaamheden ( geld en goederen verzamelen en praktische steun geven aan ARPA) zich steeds meer is gaan toeleggen op opvang en adopties.  En voor alle partijen lijkt het veel gemakkelijker om de adopties in één hand te houden. ARPA NEDERLAND is zeer succesvol bij het plaatsen van honden uit de protectora en we wensen ze heel veel geluk. Natuurlijk blijven we wel contact houden met Irene van ARPA Simbiosis! Zeker als het gaat over de honden die wij voor haar bemiddeld hebben.
  • Drie maanden geleden begonnen we met de rubriek: hond van de maand. We kunnen melden dat Iris in Spanje haar plek gevonden heeft en dat Charini nu in opvang zit in een Duits gezin en weldra geadopteerd zal worden. Voor “The Rolling Stones” zoeken wij nog altijd adoptanten!! Deze maand zetten we Chufo (van Hogram) in de schijnwerpers. Het is een bescheiden hondje dat heel onopvallend is.  Ondanks de goede zorgen blijft hij erg op zijn hoede. Het zal niet eenvoudig zijn om en geschikt adoptiegezin te vinden. We houden er rekening meer dat hij misschien wel nooit Hogram gaat verlaten. Hij trekt zich ook niet op aan de andere honden want die lijkt hij ook eng te vinden, en ook de katten vindt hij eng.  Maar wie weet… is er ergens iemand die hem alle tijd en rust gunt…    https://hobodogs.nl/chufo/