Nieuwsbrief N° 35, december 2019

By Ilse van den Oetelaar, 15 december 2019

Laatste nieuwsbrief van dit jaar. Met daarin  aandacht voor Oud & Nieuw

  • Afgelopen weken werden Sebastián en  Keka geadopteerd. Op dit ogenblik wachten we nog op de bloeduitslagen van 4 verschillende honden, als die goed zijn dan zijn ook zij geadopteerd Daarnaast zijn er ook wat aanvragen waarvoor wij nog huisbezoek moeten doen. Op onze website houden we bij voor wie er een aanvraag loopt.
  • We ontvingen een aandoenlijk filmpje waarin Jack door de poort van het dodingstation loopt, om nooit meer terug te keren.
  • We gaan weer richting Oud & Nieuw. Voor de meeste dieren en zeker ook honden niet bepaald een feest. Daarom nog enkele tips:
    • Lijn de hond altijd goed, liefst dubbel, aan. Hij zou kunnen schrikken van een onverwachte klap. Trek hem niet mee. De kans is groot dat hij zich dan uit de halsband wringt. Daarom is gebruik van een veilig tuig verstandig. Op Oudjaarsavond en nacht moet je de hond niet alleen laten en bij voorkeur verblijf je in een vertrouwde omgeving. Let goed op de hond, mogelijk zoekt hij een beschutte plek, onder een bank, in de toiletruimte, onder een kast. Sta hem dit toe. Let, zeker als je bezoek hebt, goed op deuren en ramen. Doe deze op slot zodat niet iemand even een deur open laat staan. Laat hem tijdig uit, voor 22.00 uur. Als hij heel bang is, dwing hem dan niet. Sluit dan de gordijnen/ de luiken, zet de televisie of muziek heel hard en blijf zelf heel rustig thuis. Dan kun je beter niet met hem gaan wandelen. De kans dat hij zal plassen is immers heel klein. Ga dan op 1 januari heel vroeg met hem wandelen. Accepteer een ongelukje in huis…

    We wensen al onze adoptanten, onze vrijwilligers en al onze volgers  hele fijne feestdagen,  een veilig jaarwisseling en een prachtig 2020.