Nieuwsbrief N° 32

By Ilse van den Oetelaar, 14 september 2019

Het is alweer halverwege september, de meeste vakanties zijn voorbij maar geadopteerde hobodogs hebben eigenlijk altijd vakantie…

  • Zoals altijd eerst aandacht voor de adopties van de afgelopen maand. We zijn heel blij dat we de eerste hond van Hogram hebben kunnen bemiddelen. Simba, een vrolijke labrador is geadopteerd!. Niet veel later werd, ook van Hogram, een van de mastinpups geadopteerd. Mimosa was de gelukkige en ze komt al snel naar Nederland. Voor echte galgo liefhebbers dachten wij dat Mora goed bij ze zou passen en inmiddels is zij al bij hun adoptanten. Heel bijzonder dat lieve Etna, een hondje op leeftijd, werd geadopteerd door de adoptanten van Bethy. Batata is ook geadopteerd, dit leuk kleine pupje hoeft gelukkig niet oud te worden in de protectora. Tenslotte zijn we ontzettend blij dat zich iemand meldden voor Taiwo en Jote. Deze twee broers, beiden met een afwijking aan een achterpoot ten gevolge van aanrijdingen, wachten al 4 jaar bij Puntanimals. Jote komt deze week al en zijn broer volgt na 20 oktober.
  • Afgelopen maand waren er drie herplaatsingen, elk met hun eigen verhaal. Boquerón mocht bij zijn opvanggezin blijven nadat een eerdere adoptie niet geslaagd was. De adoptanten hebben heel veel geinvesteerd in hun opvangertje en besloten dat Boquerón niet meer weg hoefde. Ook Ernie werd herplaatst. Hij was slechts korte tijd bij zijn 2de adoptiegezin, maar hij bleek niet goed te passen in de structuur van het leven van de al aanwezige honden en de adoptant zag in dat hij elders mogelijk gelukkiger zou kunnen zijn. Ernie verblijft nu bij Annemarie, die eerder al Penelope (Penny) en Lillith adopteerde. Ook Sol verliet haar adoptiegezin, het wonen in de drukke omgeving van de stad leek haar niet gelukkig te maken. Met Boquerón (nu Sjors), Ernie (nu Luuk) en Sol gaat het erg goed!
  • Komende maand, 28 september en 13 oktober zijn er twee windhonden-wandelingen bij de Geffense Plas in Oss. Dit is een omheind, openbaar terrein. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Het is wel fijn als u aan de organiserende stichtingen een donatie doet, eventueel ter plekke. Ook goed om te weten dat deze hondentreffen vooral bedoeld zijn om windhonden de kans te geven eens helemaal voluit te kunnen rennen. Dat betekent dat u wellicht extra goed moet opletten met hele kleine hondjes (die opgejaagd kunnen worden), en dat u absoluut geen flexlijnen gebruikt! Deze lijnen worden door een windhond op topsnelheid niet waargenomen en hebben in het verleden tot ernstige ongelukken geleid.  Kijk voor info op:  https://greyhoundfriends.nl/agenda/windhondendag-zaterdag-28-september-2019-2/en op http://www.greyhoundsinnood.nl/articles/13-10-ginn-windhondendag
  • Van 3 tot 6 okober zullen we het jaarlijkse werkbezoek brengen aan de samenwerkende organisaties in Andalusië. Dit keer gaan we o.a. kennismaken met de protectora van Hogram, maar we gaan ook naar ARPA Simbiosis, Callejeros de Fernan Nuñez, Camino a Casa, het vrijwilligersproject van HADA in het dodingstation van Huelva en naar Puntainimals. Een heel vol programma met heel veel kilometers, om zoveel mogelijk honden en mensen te ontmoeten om het komende jaar weer veel succesvolle adopties te mogen begeleiden. Uiteraard vindt het werkbezoek plaats op eigen kosten. En op de terugweg zullen we twee honden mee terugvliegen. Tijdens het werkbezoek zullen we u via onze Facebook-pagina zo goed mogelijk op de hoogte houden.