Nieuwsbrief N° 28, mei 2019

By Ilse van den Oetelaar, 18 mei 2019

Een nieuwsbrief met goed nieuws over Billy!

 

  • Ook deze maand weer veel adopties. Kenzo, een langzitter vond eindelijk zijn adoptiegezin en zal binnenkort naar Nederland komen. Ernie, het broertje van Bert, werd ook geadopteerd. Phoebe, uit dezelfde shelter, is heel blij dat ze niet langer elke avond afscheid hoeft te nemen van de vrijwilligers in de shelter. Ook voor Itv, een langzitter meldde zich een adoptiegezin. Fay werd ook geadopteerd en is inmiddels al in Nederland. Een aantal jonge honden/pups hoeft gelukkig ook niet oud te worden in de protectora: Malta, Makki en Dartakan kunnen opgroeien in vrijheid. Opvangertje Luca werd gelukkig snel herplaatst toen bleek dat het geen goede match was tussen hem en een andere hond in het eerste adoptiegezin. Ook opvanger Billy mag in zijn opvanggezin blijven. Vandaag wordt de adoptie van Nala een feit, alsmede de herplaatsing van lieve Zero (vader van Dartakan). En ook Bertín gaat vandaag naar zijn adoptant. Hera moest helaas herplaatst worden, zij woont inmiddels bij haar nieuwe adoptanten en het gaat goed met haar.
  • Goed nieuws over Billy: eerder meldden wij er op röntgenfoto’s van zijn poot gezien was dat er wat onregelmatigheid was en mogelijk zelfs een afname van weefsel. Er werd gevreesd dat hij kanker had. Afgelopen week werden er opnieuw foto’s genomen en de dierenart denken dat hij deze “afwijking” heeft ten gevolge van een genetisch belasting, ernstige ondervoeding in zijn vroegste jeugd, vitamine-tekort, eenzijdige bewging of een combinatie van factoren. Hij heeft nu gelukkig ook geen pijn meer. Billy werd al enige weken opgevangen door Chana en ze hebben besloten dat Billy bij hen mag blijven. Zijn poten zullen wat kwestbaar blijven voor fracturen, maar door hier rekening mee te houden kan Billy toch een heel fijn leven leiden.
  • Stichting Hobodogs heeft zich aangesloten bij Teaming-net. Teaming is een online tool om geld in te zamelen voor goede doelen, door middel van micro-donaties van 1 euro per maand. Om de goede doelen, waaronder dus Stichting Hobodogs, te steunen kun je kosteloos lid worden van Teaming en aangeven welke doelen je wilt steunen voor 1 euro per maand. Rond de eerste van de maand wordt er 1 euro afgeschreven van je rekening en op een teaming-rekening van Hobodogs gestort waar onze peningmeester het kan laten overschrijven naar onze betaalrekening. Elke euro gaat dus helemaal naar de Stichting. En wij zullen het geld gebruiken om wat structureler de organisaties waar wij mee samenwerken financieel te steunen. Degenen die ons via Teaming steunen kunnen daar ook berichten lezen of achterlaten.  Je kunt lid worden van Teaming en zo  Stichting Hobodogs steunen voor 1 euro per maand door op onderstaande link te drukken:
  • Op de foto boven deze nieuwsbrief ziet u enkele galgo’s van Puntanimals. De meeste verblijven al jaren in de drukke, kleinbehuisde shelter en wat zijn ze blij als ze eens een keer mee mogen naar het nabij gelegen strandje. Galgo’s zijn geweldige honden. Als je eenmaal besmet bent met het galgo-virus gaat het nooit meer over! Galgo’s hebben het in Spanje extreem zwaar. Ze worden niet gezien als huishonden, maar als jachtwapens. Terwijl ze zo ontzettend aanhankelijk en zachtaardig zijn. Als u vragen heeft over een galgo, mail ons: adoptie@hobodogs.nl