Nieuwsbrief N° 22, november 2018

By Ilse van den Oetelaar, 14 november 2018

Bijna alle blaadjes zijn van de bomen, sommige hondjes dragen al weer een jasje… de herfst is in volle gang. Het is tijd voor de nieuwsbrief!

  • Zoals altijd starten wij met de adopties. Amador, de bordercollie-op -leeftijd komt binnenkort naar Nederland, Cody, voorheen hondje 1132 uit de perrera, kan gelukkig snel die rot-plek verlaten. Olafh, die zo hunkert na een baasje komt volgende week aan in Eindhoven. Urco, de kansarme hond van Punta en Bobo, de waterhond die wij op straat aangeboden kregen, zijn inmiddels al bij hun adoptanten. Mery, de laatste van het nestje van Sara, is ook al helemaal thuis.  Santy kreeg na 1 dag in zijn pleeggezin te zijn te horen dat hij daar voor altijd mag blijven. Sofia, de oudere Vizsla-mix kan binnenkort haar koffer pakken. Broertje en zusje, Chef en Pip, twee kleine Yorkshire-mixjes gaan samen in NoordHolland wonen. Ook voor Noa, de mix-waterhond, gaat binnenkort de zon schijnen. En tenslotte zijn wij heel blij te kunnen melden dat ook Ferrari geadopteerd is!
  • Waterhonden zijn erg in trek. We krijgen heel veel aanvragen voor de waterhonden op onze site en krijgen ook vragen om uit te kijken naar waterhonden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen kiezen voor een waterhond. Soms hopen ze dat een waterhond minder verhaart dan andere honden of dat ze zelfs geschikt zijn om bij mensen te plaatsen met een allergie. Helaas kunnen wij hier nooit geen garanties voor geven. De kans is groot dat ergens in de voorouders toch een andere hond dan een waterhond te vinden is. Soms is het duidelijk dat de waterhond die wij aanbieden een mix is. Dan zetten wij dat altijd in de omschrijving.  Soms denken mensen dat waterhonden een vergelijkbaar karakter hebben dan labradoodles. Dit is zeker niet het geval. Wij vragen adoptanten daarom altijd om zich in te lezen in het ras. Waterhonden zijn geweldige honden, erg op de eigen baas en gezin gericht. Het liefst willen ze voor je werken, dus ze vragen activiteit en uitdaging. Ze kunnen naar vreemden toe terughoudend zijn en waaks. Het zijn doorgaan geen onbezonnen blije wervelwinden die iedereen in de armen willen springen. Hun gehechtheid aan de baas maakt dat ze het soms moeilijk vinden om alleen gelaten te worden. We leggen adoptanten daarom altijd uit dat dit extra aandacht behoeft, misschien nét iets meer dan bij andere honden. Als het alleen laten niet in hele kleine stapjes wordt aangeleerd kán het leiden tot verlatingsangst. Iets wat voor adoptant en vooral voor de hond heel vervelend is.
  • Een triest bericht over kleine Santy. Tijdens een controle bij de dierenarts in verband met zijn mobiliteitsproblemen werd geconstateerd dat hij naast het gebroken pootje (waarvoor hij inmiddels geopereerd was) twee kogels in zijn rug had! Dit verklaarde waarom zijn herstel van het lopen zo moeizaam ging. Het was immers niet enkel zijn gebroken pootje wat hem parten speelt. Snaty mag zich gelukkig prijzen met Anjolie die hem na 1 dag opvang, adopteert en hem nu van alle zorg voorziet die hij nodig heeft. Ze werkt heel hard aan de revalidatie van Santy en samen met de neuroloog houden ze in de gaten of een operatie nodig en wenselijk is.
  • Helaas werd ons gevraagd om uit te kijken naar een andere plek voor Zara. Zara is een heel aanhankelijk boldercollie-teefje, blind aan 1 oog, die sinds begin september in Nederland is. Door persoonlijke omstandigheden kan zij helaas niet bij haar adoptiegezin blijven en momenteel zijn we hard op zoek naar een andere adoptant. Wordt vervolgd!
  • We bedanken Miranda die Ferrari heeft opgevangen en hem zo goed verzorgd  en begeleid heeft. Ferrari maakt nu een blije indruk en zijn voetjes is goed genezen en er lijkt geen sprake van uitzaaiingen. Ferrari is helemaal klaar om naar zijn adoptiegezin te gaan!