Nieuwsbrief N° 14, maart 2018

By Ilse van den Oetelaar, 15 maart 2018

We hebben hele koude weken achter de rug maar voor veel honden ging de zon toch schijnen want ze werden geadopteerd en kunnen Spanje achter zich laten.

  • Afgelopen maand kwam er mooi nieuws voor de volgende honden, want ze werden geadopteerd: Matilde, Milo, Mila, Oliva, Julio en Angela. Wat een mooie diversiteit van honden  in ras, geslacht, leeftijd, en tijd dat ze in de shelter zaten.
  • Op 6 maart kwamen Cristina en Susan van Camino a Casa naar Nederland en België om zo met eigen ogen te kunnen zien hoe het gaat met de honden die zij eens redden. Ze zijn enkele honden thuis gaan opzoeken en waren aanwezig bij de eerste Hobodogs-wandeling van 11 maart.
  • Silke had pech: er bleek geen goede match met haar adoptanten en dus zijn we hard op zoek naar een opvanggezin of liever nog een nieuwe adoptant.
  • Drago werd de afgelopen maanden meer dan 10000 keer bekeken op FaceBook, en nu verblijft hij in zijn opvanggezin.
  • Op 11 maart was de Eerste Hobodogs wandeling. Het was een prachtige dag. Wat heerlijk om al die blije Hobodogs te zien, op die mooie zandvlakte in Udenhout, met geweldig weer. Cristina en Susan hebben genoten van het weerzien.
  • Protectora Arpa werd 1 maart, en ook de dagen en weken daarna, getroffen door noodweer. De harde windvlagen vernielden de hekken, bliezen muren omver en de aanhoudende regen zorgde voor wateroverlast. Op onze Facebookpagina vroegen wij aandacht voor deze noodtoestand. Deze Protectora wordt gerund door Irene en Aurelio en zij wonen op het terrein, tussen de honden, geheel afhankelijk van donaties en giften. De afgelopen jaren hebben ze heel hard gewerkt om de Protectora geschikt te maken voor de vele honden en katten die daar verblijven maar door het noodweer kunnen ze op sommige plekken weer van voor af aan beginnen…terwijl de zorg voor de dieren gewoon doorgaat en ze nu hun intrek hebben moeten nemen in een heel klein huisje op het terrein. Gelukkig werd deze noodoproep goed begrepen en er wordt nog steeds geld opgehaald, niet alleen via Hobodogs maar ook via andere kanalen. Zo deed Stichting Wereldasielen een grote nooddonatie. We willen iedereen die Arpa steunt hartelijk bedanken.
  • Heel verdrietig nieuws bereikte ons 13 maart: Duende was plotseling erg ziek geworden en daarom moest zijn adoptant besluiten hem in te laten slapen. Duende was een heel bijzondere hond: heel zijn leven, meer dan 8 jaar zat hij in een shelter toen Cristina hem eruit haalde en opving. Hij werd geadopteerd door Els, die hem helemaal kon nemen zoals hij was, en die geen enkele eis aan hem stelde. Duende kwam beetje bij beetje uit zijn schulp en zocht zelfs contact met Els. Onbetaalbaar mooi moment toen hij haar voor de eerste keer een lik gaf.. Duende was ook voor de Stichting een bijzondere hond, hij was een van de eerste honden die wij plaatsten.
  • Onze Facebookpagina heeft inmiddels meer dan 2000 likes!