Nica

By Ilse van den Oetelaar, 5 juni 2020

 NICA IS GEADOPTEERD!!

Nica is en special case En daarom zoeken we een special adoptant!

 

Nica is een lieve waterhond(mix) van 2-3 jaar en nog voordat we haar op de site zetten meldde zich een adoptant.

Helaas bleek dat Nica gezondheidsklachten had: ze had ernstige oorontsteking en liep, in tegenstelling tot ervaringen uit Spanje, slecht.

De adoptanten gaven aan afstand te willen doen.

Wat er precies aan de hand is, is nog niet bekend.

Wat we wel weten:

Nica heeft een ernstige, bacteriële oorontsteking waarvoor ze nu behandeld wordt. De kans is groot dat dit een langdurige behandeling wordt.

Nica loopt niet helemaal soepel. Er is nog niets te zeggen over de oorzaak, de behandeling en de prognose. Omdat Nica twee teentjes mist zou het kunnen dat ze hierdoor een andere stand heeft van een poot en een onevenredige verdeling van gewicht en kracht. Ze reageert heel goed op pijnstilling (zie filmpjes). Er zullen nog foto’s gemaakt worden!

Nica verblijft nu in een opvanggezin, maar we hopen dat ze een plek krijgt waar ze kan blijven. Waterhonden zijn gevoelige, intelligente honden en daarom is een vaste plek het beste voor Nica.

Wij denken dat elke hond een kans verdient! Ook als er gezondheidsklachten zijn. Het welzijn van Nica staat voorop. We willen er alles aan doen om haar niet te laten lijden en zetten alles in om een pijnloos en prettig leven mogelijk  te maken.

We kunnen u nog veel meer vertellen over Nica. Bij vragen kunt u ons altijd mailen.

Nica is geen zielig hondje hoor: ze is vooral heel blij en enthousiast!

We begrijpen dat er kosten gemaakt zullen moeten worden wat betreft de onderzoeken en behandelingen. De Stichting wil deze kosten voor haar rekening nemen, of in overleg met de adoptant hierover afspraken maken. Dat geldt ook voor de adoptie-bijdrage.

Alle medische verslagen zijn uiteraard in te zien.

 

Onderstaande filmpjes zijn van de afgelopen begin juni, waarin zij een onderhoudsdosering pijnmedicatie gebruikte. In Spanje liep zij, zonder pijnmedicatie, normaal. Na aankomst in Nederland liep zij echter veel slechter en had zij pijn. De pijnmedicatie wordt nu nog niet meteen afgebouwd ivm haar oorontsteking.

 

UPDATE 22 juni : Inmiddels weten we we al meer van Nica. Haar loopproblemen worden zeer waarschijnlijk veroorzaakt door het ontbreken van twee teentjes en het feit dat ze met een teentje de grond raakte zonder dat door “eelt” onder zat. Erg pijnlijk dus. Dit stukje teen wordt ingekort en de andere twee teentjes worden iets dichter bij elkaar gezet zodat ze een beter stand krijgt. Dit is een vrij eenvoudige operatie en zal binnenkort gebeuren. 

Ze blijkt geboren met een staartbeen dat uit twee delen bestaat maar door flink te wandelen en eventueel te zwemmen zou dit alles beter op zijn plaats gehouden worden.

WAT ZOEKEN WE?

We zoeken een gezin, liefst zonder katten en kleine kinderen, eventueel met een andere stabiele hond.

Mense die actief met Nica aan de slag willen gaan, die genieten van haar heerlijke karakter en begrijpen dat ze waarschijnlijk regelmatig oordruppels moet krijgen ten einde de nare ontsteking de baas te blijven.

Belangstelling? Mail naar adoptie@hobodogs.nl