Nefertiti

By Ilse van den Oetelaar, 21 december 2023

Nefertiti is een bijzondere hond met een bijzonder verhaal.

Naam Nefertiti
Ras Kruising
Geslacht Teefje
Geboortedatum Schatting 2019
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte Geschat 45 cm, 15 kg

Omschrijving Nefertiti

Nefertiti is een bijzondere hond met een bijzonder verhaal. Een hond waar de vrijwilligers van Puntanimals alles voor hebben gedaan om haar op de been te krijgen toen ze haar vonden…

In de herfst van  2022 werd Nefertiti in erbarmelijke staat gevonden. Ze kon niet lopen en de vrijwilligers van de shelter wisten niet wat er met haar aan de hand was. Ze kreeg een plekje in één van de kleine ruimtes van de shelter om haar te laten herstellen. Na uitgebreid onderzoek bleek dat ze neurologische schade heeft waardoor ze mobiliteitsproblemen had en zeer slecht kon zien. Misschien door een aandoening, misschien door een infectie. Gelukkig is er medicatie gevonden waarmee ze nu weer goed kan lopen.  In haar manier van rennen kun je nog een beetje zien dat ze anders beweegt dan andere honden. Maar kijk eens wat een blij meisje het nu is. Ze verblijft op dit moment in een betaalde opvang. Maar de kosten hiervan betaalt Puntanimals. Uiteraard voor zowel hond als shelter geen ideale situatie.

Haar is nog altijd, en blijvend, slecht.
De eigenaren van de opvang zien haar hier iedere dag en gunnen haar ook een eigen huis. Ze vragen telkens of we Nefertiti kunnen promoten. Dat doen we uiteraard graag maar natuurlijk snappen we dat het een speld in een hooiberg is om voor haar een huisje te vinden. Het is een bewuste keuze om voor deze hond, die zoveel heeft meegemaakt je huis en je hart open te stellen. Ze is heel sociaal en speels, gaat goed met andere honden om. Een eventuele kattentest kan uiteraard gedaan worden.
Op dit moment gebruikt ze twee soorten medicatie: hiervan krijgt ze twee pillen per dag. Voor meer informatie kun je een mail aan ons sturen. Wij kunnen alle vragen aan de vrijwilligers in Spanje stellen zodat we voor haar een goede plek kunnen vinden. We hopen dat 2024 het jaar wordt waarin ook zij een huisje vindt!

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Eerste filmpje, korte tijd nadat ze gered werd: