Neco

By Ilse van den Oetelaar, 9 december 2022

 NECO IS GEADOPTEERD!!

 

Neco werd naar de shelter gebracht omdat er een baby op komst is..

Naam Neco
Ras Chihuahua kruising
Geslacht Reu
Geboortedatum 8-9-2020
Gezondheid Goed. b;oeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 4 kg, 30 cm

Omschrijving Neco

Ñeco heeft met grappige trekjes, puppy achtige nieuwsgierigheid en super lieve oogjes. Sinds enige tijd verblijft Neco in een gastgezin. Zij beschrijven hem als volgt:
Ñeco zal het fantastisch doen in een huisje met tuin en meerdere wandelingen per dag. Neco vindt het heel fijn om alle aandacht voor zichzelf te hebben en we plaatsen hem daarom als enige hond of bij mensen die goed begrijpen hoe hier mee om te gaan.. Hij is heel nieuwsgierig, speels en wil continu bij je zijn. Hij kan zich overdag perfect meerdere uren gewoon rustig bezig houden of met zichzelf spelen, maar wil toch altijd in de buurt van mensen zijn. Neco kan beter niet met kinderen samenwonen omdat hij wat bezitterig is naar speeltjes en naar eten. We denken dat dit in de loop van de tijd beter gaat maar op dit moment vindt hij delen nog moeilijk. Hij kan daarom ook beter alleen eten.
Hij woont nu samen met een kat en een paar kippen dit gaat goed, hij is eerder onder de indruk van de poes. 

Hij laat zich goed corrigeren door nee te zeggen, bijvoorbeeld wanneer hij weer met je slipper in z’n mond rond loopt 😉
Buiten wandelen vindt hij heerlijk. Hij is niet bang buiten, fietsers vindt hij een beetje spannend en hij trekt nog wel. Ook buiten vindt hij kinderen niet fijn, wie weet heeft hij slechte ervaringen met kinderen. Hij zou echter nog absoluut niet los kunnen omdat hij overal achteraan gaat. Soms doet hij buiten lelijk tegen andere honden. Ook dit gedrag kan nog komen doordat hij nog maar net uit de shelter komt en nog moet wennen aan alles.
Autorijden vindt hij ook geweldig. Verder is hij zindelijk en heel vrolijk. Hij kan prima een paar uurtjes alleen zijn, maar ook dit zal weer opnieuw opgebouwd moeten worden na een overgang.

In Spanje is Neco door zijn familie naar de shelter gebracht.  Daar zat hij ineens tussen ongeveer 150 andere honden. Natuurlijk totaal van slag. We zijn daarom blij dat hij in een gastgezin mag bijkomen en ontspannen. Neco heeft in korte tijd al veel ervaringen achter de rug. Het is geen beginnershondje. Neco heeft veel positieve aandacht nodig, structuur, rust en regelmaat. Zo kan hij weer volledig zichzelf worden.

Update 9 december

Neco verblijft nu een paar weken in het opvanggezin maar dat gaat niet goed. Het is niet helemaal duidelijk waar het aan ligt maar hij heeft de afgelopen dagen even elders (betaald) verbleven en dat gaat goed.

Deze betaalde opvang schrijft: “Alles gaat goed met Neco. Hij is heel levendig en een knuffelaar. Hij heeft wel last van baknijd. Soms moet hij even tot rust komen ivm de prikkels van andere honden en dan zet ik hem even apart.  Het is een heel lief hondje met nog angsten uit zijn verleden. Wandelen vindt hij geen probleem een hij slaapt rustig in zijn bench”

Neco raakt snel overprikkeld en dus zien we hem liefst zsm elders gaan verblijven waar men kan zorgen dat hij minder prikkels krijgt. Rust en structuur zijn belangrijk en daarom is ervaring met pittige hondjes belangrijk

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free