Mori

By Ilse van den Oetelaar, 16 maart 2024

MORI IS GEADOPTEERD!!

 

Naam Mori
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 1-4-2019
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 60 cm, 22 kg

Omschrijving Mori

We zoeken voor Mori een andere adoptiegezin.

De huidige adoptant legt uit waarom.

 

Mori woont sinds 5 weken bij mij, samen met nog 2 galgo´s, een kleine podenco maneto kruising en een teckel.

Mori is een teefje, geschat op 5 jaar.

Hoe is Mori thuis:

Een hele lieve galgo, lief met de andere honden, lief met de loges die er net waren (2 galgo’s en daarna 3 kleine mix honden). Zelfs die 3 laatste ging ze prima mee om.

Lief en niet bang voor vreemde mensen die op bezoek komen. Kinderen weet ik niet. 

Haar oor moest een aantal malen gespoeld worden, n.a.v. oorontsteking  en dat gaat probleemloos. Nu zijn er geen ontsteking meer

Vanaf de 1e dag sliep ze s’nachts gewoon beneden met de anderen. Ze heeft geen voernijd, wacht netjes tot ze haar eten krijgt. 

Ze eet hier brokken met afwisselend blik, vers vlees, groente soms pasta. Kijkt graag naar buiten en zelfs als er honden voorbij lopen reageert ze niet.

Ze kan met de anderen een paar uurtjes alleen blijven, gewoon in de woonkamer. Blaft niet, sloopt niet en soms slaapt ze nog als ik thuis kom.

Ze luistert best al goed naar haar naam. Wil graag een sprintje trekken met de anderen.

Ze gaat elke dag mee in de auto en je hoort haar niet.

In huis is er een kamer voliere met parkieten, ze kijkt er niet naar. Buiten zijn er (wel achter het hek in hun eigen tuin) kippen en ook die interesseren haar niet.

Hoe is Mori buiten:

Ze wandelt steeds beter aan de riem, reageert niet op verkeer of andere mensen.

De paarden en koeien in de wei waar we langs lopen bekijkt ze niet.

De perfectie galgo tot zover en toch zoek ik een andere plek voor haar.

Want ik woon in het buitengebied en er loopt veel wild, vooral hazen en reen en Mori heeft behoorlijk jachtinstinct. Ook reageert ze op los(rennende) honden, en ook op hele kleine (maatje haas!) honden door luid te blaffen en daarbij trekt ze behoorlijk. Ondanks dat ze maar 22 kilo weegt is ze dan behoorlijk sterk. En dat is het probleem. De galgo’s kunnen hier niet los en aangezien ik er al 1 heb die behoorlijk kan trekken dus nu 2 en dat is mij teveel. Grotere rustige honden die we passeren daar reageert ze niet zo fel op. Ze doet dat al goed met beloningssnoepjes.

Ze loopt nu met een muilkorf buiten want als er onverwachts een hond langs mij heen zou rennen wil ze happen. Ze reageert sterk op zo’n plotselinge beweging.

 

Hopelijk komt er snel een nieuw passend huis voor haar.

Onze inschatting is dat de omgeving met de weidse uitzichten over de velden de alertheid, het jachtinstinct doen ontwaken terwijl Mori (uiteraard) niet daadwerkelijk op jacht kan.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.