Monna

By Ilse van den Oetelaar, 24 januari 2021

MONNA IS GEADOPTEERD!!

Monna is een hondje wat bedoeld is om verwend te worden

Naam Monna
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 27-3-2009
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 23 kg 63 cm

Omschrijving Monna

Het leven van Monna kan gerust een hel genoemd worden. Zij is gebruikt als fokteef en heeft “dienst gedaan” bij 4 verschillende jagers. Dat zien we vaker gebeuren want zo krijgen de jagers ” ander bloed” in hun fokdieren. Dus werd arme Monna gewoon van jager naar jager gestuurd om daar alsmaar pups op de wereld te zetten.

Na 11 jaar werd ze afgedankt. Samen met een even oude teef werd ze afgegeven bij de shelter.

Een oude, broze dame in een koude shelter… dat is geen plek. Wat een geluk dat Monna meekon met een transport naar Nederland! Ze moest nog wel gesteriliseerd worden, maar precies op dát moment werd ze loops. Uiteindelijk hebben de vrijwilligers van Puntanimals een moeilijke beslissing moeten nemen: Monna nog langer in de shelter laten, of op het allerlaatste moment toch snel laten steriliseren.  Er werd gekozen voor dit laatste.

En zo kwam Monna begin januari aan in Nederland, net gesteriliseerd en na een reis vol ongemakken (sneeuwstormen, lange grenscontroles..) Toen ze uit de bus kwam was ze heel zwak. Snel werd ze naar het opvanggezin gereden en daar kon ze dan eindelijk…eindelijk gaan uitrusten.

De eerste dagen waren zwaar voor Monna. Ze kon nauwelijks zelf opstaan, ze was zichzelf bijna aan het vergiftigen omdat ze tijdens de reis niets had gedronken. De dierenarts stelde vast dat haar organen goed functioneerde en dat ze vooral moest aansterken en uitrusten.

Daarna ging ze elke dag een stapje vooruit.

Het opvanggezin schreef na 2 weken:

” Monna begint uit zichzelf al brokken te eten. Ze krijgt daarnaast nog 3x daags kip met rijst en bouillon. Dat gaan we afbouwen. Ze kan al zelf opstaan van haar kussen en vandaag heeft ze 3 wandelingen gemaakt met de onze twee reuen. (We laten het aan haar over of ze opstaat en mee gaat). Verder is Monna volledig zindelijk en ook kan ze anderhalf uur alleen thuis zijn nadat ze thuis komt van een wandeling. Ze is vriendelijk tegen andere honden. Maar vooral is ze gericht op mensen. Ze is gek op knuffelen en komt regelmatig bij je staan om geaaid te worden. Als je bezig bent in de keuken volgt ze je in alles. Monna schrikt van geen enkel huishoudelijk gelukd; je kunt zelfs om haar heen stofzuigen! Ook buiten is Monna nergens bang van.
In een auto springen is lastig voor haar, wij tillen haar erin. Ze gaat liggen en is niet wagenziek. Monna maakt niets stuk. ‘s Nachts slaapt ze op haar kussen in de woonkamer, samen met Kendall en Monte. Ze heeft ‘s nachts een shirtje aan. Omstreeks 8 uur worden ze wakker en dan doet ze een plas in de tuin. Daarna gaan ze uit voor de ochtend wandeling. Monna loopt voorbeeldig aan de lijn. Ze heeft met deze kou buiten een jas aan.”

We zoeken voor Monna een adoptiegezin met hele zorgzame mensen. Monna verdient alle liefde van de wereld, want ze is ontzettend lief en weinig eisend.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.