Mojito

By Ilse van den Oetelaar, 29 maart 2024

 MOJITO IS GEADOPTEERD!!!!

 

Mojito werd samen met een ander hondje gered bij een tankstation

Naam Mojito
Ras Bodeguero
Geslacht Reu
Geboortedatum juni 2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen later
Gewicht/schofthoogte 15 kg, 40 cm

Omschrijving Mojito

Deze leuke bodeguero ontmoetten wij in de shelter bij Puntanimals. Daar hebben  we met hem gewandeld. We zijn onder de indruk geraakt van zijn rustig en onverstoorbare uitstraling. Hij lag gewoon in een mandje terwijl om hem heen veel gebeurde.  Toen we naar het strandje gingen met twee zeer actieve honden bleef hij prima naast ons lopen, hij reageerde niet op alle prikkels. Mojito is een zeer stabiel en sociaal hondje. Hij liep keurig mee aan de lijn. Hoe hij met katten is weten we niet, dit kan getest worden natuurlijk.

Update 29 maart 2024:

Mojito, nu Tony heeft het geluk gehad dat hij bij een gastgezin mag logeren totdat hij is geadopteerd. Zij beschrijven hem als volgt:

Tony is een knap, lief en grappig kereltje waar geen kwaad in zit. Hij ziet er op beeld groter en stoerder uit dan hij is. Hij plast als een meisje en zet geen geurvlaggen uit. In huis is hij rustig, hij blaft niet. Hij is zindelijk, maar heeft dit nog maar pas geleerd. De nieuwe eigenaar moet hem dan ook regelmatig uitlaten. Hij snapt het woord “plasje”.

Hij kan een paar uurtjes alleen zijn en maakt niets stuk. Wel houdt hij van speeltjes en kluifjes van buffelhuid. En van knuffelen! Hij gaat er helemaal voor liggen.

Aan de lijn loopt hij prima mee, maar ook dit heeft hij nog maar pas geleerd. Hij kent het commando ‘zit’ ook al, maar vergeet het in zijn enthousiasme nog wel eens. Tony snapt de hondentaal goed en is sociaal met honden. Misschien kan hij als enige hond worden gehouden, of met een robuuste, rustige andere hond. In de auto gaat hij graag mee. Visite wordt voorzichtig benaderd en uitgebreid besnuffeld.

Een perfect hondje dus. Maar hij heeft nog één uitdaging in zijn jonge leventje: je kunt merken dat hij in Spanje slecht is behandeld. Soms is hij afwachtend of plotseling bang. Dat is een aandachtspunt. Hij heeft nog wat stappen te maken met een baasje waar hij vertrouwen in heeft, iemand die hem laat zien en voelen dat hij ook een plekje op deze wereld verdient. Want hij wil zo graag! Als je thuiskomt is hij zó blij dat hij met zijn hele achterlijfje heen en weer schudt. Tony doet enorm zijn best om een superleuke huishond te worden, en hij leert razendsnel. Hij is een gevoelig ventje dat zich makkelijk laat corrigeren met de stem. Je ziet hem ook stralen van geluk als jij hem blij, lief en vrolijk toespreekt. Een echte hartendief. Geef jij Tony de kans van zijn le

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.