Milka

By Ilse van den Oetelaar, 11 juni 2022

MILKA IS GEADOPTEERD!!

Naam Milka
Ras Mix- waterhond
Geslacht Teefje
Geboortedatum Begin februari 2022
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte in de groei

Omschrijving Milka

Milka werd samen met haar 5 broertjes en zusjes gevonden in een doos toen ze pas en paar dagen oud was. Gelukkig werden ze gered en ondergebracht bij pleeggezinnen. Daar werden ze met de hand gevoed.

Milka kan reizen als ze 15 weken oud is.

 

We zoeken voor haar een adoptiegezin dat bekend is met of ervaring heeft met waterhonden. Waterhond vragen namelijk een bijzondere begeleiding want ze zijn erg intelligent en gevoelig. Ze leren snel, maar ze leren ook snel verkeerde zaken en begeleiding moet altijd met de zachte hand.

 

Update:

Sinds 21 mei is de 15 weken oude Milka met haar zusje in Nederland. Milka verblijft op dit moment bij een gezin met twee kinderen en twee Spaanse waterhonden.

 

De eerste paar weken heeft ze een start gemaakt met acclimatiseren en de wereld om haar heen ontdekken. Binnenshuis gaat ze goed mee in het ritme van de dag en speelt ze heel graag met de andere honden in het gezin. Ook met de jonge kinderen uit het gezin kan ze goed omgaan en rent ze blij naar toe. In huis is het karakter van Milka open, onderzoekend, energiek en zoekt graag contact. Ze vindt het heel gezellig om op schoot te knuffelen. Geluiden in huis, bijvoorbeeld stofzuigen, verdraagt ze zonder moeite en zien wij dat ze daaraan is gewend. Waar ze wel mee moet leren omgaan binnenshuis is nieuwe mensen. Daar is ze onzeker over en duikt ze onzeker blaffend weg. Zij heeft hierin tijd nodig om zelf de keuze te maken om bijvoorbeeld visite te benaderen, op haar eigen tempo.

 

Wat belangrijk is om te beseffen is, dat Milka nog heel veel heeft te leren op het socialisatie vlak, met name buitenshuis. Het gaat iedere dag steeds beter, maar ze heeft tijd, geduld en beloning nodig. Ze is buiten onzeker naar veel van wat zij ziet en hoort. Dit kan een voetganger zijn, een brommer, andere hond of kinderen die buiten spelen. Ze laat hierin onzeker gedrag zien en dit uit zich in blaffen uit onzekerheid. Het gezin geeft haar de tijd en geduld om dit te verwerken en hierin zien zij dat Milka redelijk snel hersteld en rustig wordt. Het is daarom voor Milka belangrijk veel te socialiseren. Een puppycursus zal hierin ondersteunend zijn.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

WordPress Image Gallery Plugin