Mandi

By Ilse van den Oetelaar, 22 januari 2017

MANDI IS GEADOPTEERD!!

Mandi is een prachtig hondje dat helemaal klaar is om de overvolle shelter te verlaten. Hij werd ruim 3 jaar geleden in slechte conditie daar opgenomen maar is inmiddels een vrolijke, gezonde hond.

Naam  Mandi
Ras  Mix
Geslacht  Reu
Geboortedatum  November 2012
Gezondheid  Gezond
Gewicht/schofthoogte  15kg/36cm (50 cm lang)

 

Omschrijving Mandi

Mandi werd in het plaatsje Aljaraque op straat aangetroffen in november 2013. Hij had duidelijk erg veel pijn en was angstig. Het duurde lang voordat het onze contactpersoon hem kon vangen. Na onderzoek bij de dierenarts bleek dat hij een gebroken kaak had.  In de shelter was hij aanvankelijk nog erg bang en had hij moeite om te eten. De vrijwilligers hebben zijn vertrouwen gewonnen door elke dag een stukje met hem te gaan wandelen en hem zo wat individuele aandacht te geven en dat heeft gewerkt! Inmiddels weet hij dat de vrijwilligers het goed met hem voor hebben en nu is hij erg vriendelijke en aanhankelijk. Mandi probeert zijn rust in  de volle shelter te vinden. Het liefste gaat hij boven óp de hondenhokken liggen en probeert zo een straaltje zonneschijn op te vangen. Tussen de grote honden gaat hij zo zijn eigen gangetje en hij heeft nooit conflicten met de andere honden, maar als een dominante grote hond hem toeblaft, dan blaft hij terug. Hij wil gewoon zijn rust hebben.  Vorige maand heeft zo’n hond hem gebeten en nu mist hij een stuk uit zijn oor.

Hij gaat heel graag met de groep mee wandelen en loopt dan los rustig mee (in de veilige omgeving). Hij heeft leren genieten van de aandacht en strelingen van de vrijwilligers. Hij gaat soms met vrijwilligers even mee naar huis en daar gedraagt hij zich voorbeeldig. Mandi is een hele rustige hond die dol is op zonnebaden.