Kendall

By Ilse van den Oetelaar, 3 november 2019

KENDALL IS GEADOPTEERD!!

Kendall is als jonge pup gevonden en gelukkig kon zij de eerste weken in een opvanggezin doorbrengen totdat zij sterk genoeg was om na de shelter te gaan.

Naam Kendall
Ras Mix,  waarschijnlijk Doberman
Geslacht Teef
Geboortedatum juli 2019
Gezondheid Goed, te jong voor bloedonderzoek
Gewicht/schofthoogte Als ze volwassen is ws 25-30 kg

Omschrijving Kendall

Het is natuurlijk altijd verdrietig als een hond vanuit het opvanggezin naar de shelter moet. Helaas zijn er geen andere mogelijkheden want dit opvanggezin vangt altijd de hele kwetsbare pups op en zodra de honden gezond en sterk genoeg zijn voor de shelter maken ze plaats voor andere, net gevonden, pups.

Kendall is duidelijk heel ongelukkig in de  shelter, ze is echt even de weg kwijt.

Ze is in de zomer gevonden samen met haar zusje. Haar zusje is inmiddels geadopteerd. Nu Kendall snel groeit worden haar adoptie-kansen met de dag kleiner.

Kendall is een aanhankelijke lieve pup. Zij kan goed met katten overweg (zie filmpje)

Mensen die belangstelling hebben om haar te adopteren moeten zich goed inlezen in het ras, of liever nog, ervaring hebben met het ras of vergelijkbare rassen.

We delen de volgende informatie over het ras Dobermann:

 

De Dobermann

Hoogte

De Dobermann valt onder de grote rassen. Dit houdt in dat praktisch iedereen een Dobermann kan aaien zonder hierbij door de knieën te hoeven gaan. Best groot dus. De schofthoogte geeft aan hoe groot een hond is. De schofthoogte wordt gemeten bij een staande hond. De afstand van de grond tot de bovenkant van de schouderbladen wordt gemeten. Een Dobermann teef wordt 63-68cm hoog. Een reu wordt 68-72cm hoog.

Gebruiksdoel

De Dobermann is van oorsprong gefokt als waakhond. Deze eigenschap zit nog steeds in het ras. Dit heeft tot gevolg dat een Dobermann bij (vreemde) geluiden of vreemde mensen ‘aan kan slaan’ (kan gaan blaffen). Ze hebben vaak als eerste door wanneer iets niet in de haak is. Het blaffen is voor een groot deel met training af te leren. Onthoud wel dat dit een karaktereigenschap van het ras is. In eerste instantie zal het aanslaan een instinctieve reactie zijn.

Karakter

De Dobermann is een temperamentvolle hond. Dit houdt in dat ze echt karakter tonen door hun uitdrukkingen, elegante bouw, eigenzinnigheid en vasthoudendheid. Daarnaast zijn ze moedig (moet ook wel als je een waakhond bent) en heel erg slim. Een Dobermann heeft bij voorkeur een baas nodig die ervaring heeft met honden, consequent is en weet wat hij verwacht van zijn hond. Doordat de Dobermann zo slim is en vasthoudend, zal hij zijn baas niet zomaar gehoorzamen. Hij zal de grenzen altijd op blijven zoeken. Het gezegde ‘je geeft een vinger en ze nemen je hand’ is hier helemaal op zijn plek. Dit kan in het ergste geval helemaal ontaarden een hond die de baas is over het gezin. Ook bij te weinig beweging of training gaan Dobermanns zich vervelen. Dit kan leiden tot probleemgedrag zoals bijvoorbeeld het slopen van uw lievelingsschoenen. Volg daarom een puppycursus en vervolgtrainingen zoals ‘(Voortgezette) elementaire gehoorzaamheid’, of andere vervolgcursussen. U leert de Dobermann wie de baas is, u versterkt uw band en zorgt ervoor dat uw Dobermann zich niet gaat vervelen. Ook verschillende hondensporten zijn geschikt. Daarnaast is voldoende beweging heel belangrijk. Denk hierbij aan minimaal 1 uur per dag stevig wandelen of fietsen.

Zoals u heeft kunnen lezen, komen er aardig wat overwegingen kijken bij het aanschaffen van een hond. Zeker als u nog geen ervaring heeft met honden, is een Dobermann misschien niet de beste hond om mee te beginnen.”

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.