Isco

By Ilse van den Oetelaar, 11 april 2023

ISCO IS GEADOPTEERD

Isco is een prachtie jachthond

Naam Isco
Ras Kruising Sabueso Español
Geslacht Reu
Geboortedatum 4-6-2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen later
Gewicht/schofthoogte 25-30 kg, 55 cm

Omschrijving Isco

Isco is een prachtige verschijning. Het is een typische Spaanse jachthond. Helaas was zijn leven tot nu toe niet mooi. Isco leefde bij een jager die hem, zoals zo vele jachthonden, afdankte. 

Isco is erg aanhankelijk en op mensen gericht. Misschien dat hij daarom wel is afgekeurd. Hij vindt veel dingen nog erg spannend. Hij laat zich prima aanhalen maar buiten lopen is nog nieuw zo lijkt het. We denken dat het voor Isco erg fijn zou zijn als hij bij mensen terecht zou komen die al een andere stabiele hond hebben als voorbeeld voor Isco. Daarnaast is het fijn als zijn nieuwe baas ook ervaring heeft met jachthonden. 

Zijn nieuwe baas zal moeten beseffen dat hij nog een periode nodig zal hebben om te wennen en te kunnen landen. Rust, regelmaat en geduld zijn hierbij belangrijk.

Nog wat info over de Sabueso Español :
De Sabueso Español is een oud hondenras uit Spanje. Het ras was zelfs in de Middeleeuwen al bekend. Deze jachthond, wordt ingezet bij de jacht op hazen en bij het opsporen van aangeschoten wild. Verder wordt het dier door de politie ingezet als speurhond. Dit ras is binnen vaak rustig en aanhankelijk. Buiten wil hij uiteraard graag zijn neus gebruiken.
Als Isco is gewend is het zeker een hond die het fijn zal vinden om te speuren en actief aan het werk te zijn. 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.