India

By Ilse van den Oetelaar, 24 augustus 2018

 INDIA IS GEADOPTEERD!!

India is een klein hondje van ruim 6 kg en 1 jaar oud. Ze werd door haar eigenaren buitengezet.

 

Naam India
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 01-08-2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 6,5 kg

 

Omschrijving India

Kleine India werd buitengezet door haar eigenaren. Ze bleef echter bij de voordeur zitten en liep niet weg, ondanks dat ze geslagen was en werd…ze kwam toch terug. Vrijwilligers die haar zagen zitten waren bang voor haar gezondheid en veiligheid en ook voor het risico op zwangerschap. Ze werd meegenomen en bij een van hen opgenomen in huis. Ze zal binnenkort gesteriliseerd worden.

India moet nog leren om met de andere honden om te gaan. Als ze haar willen uitdagen om te spelen, weet ze hier niet goed raad mee. Ze is niet agressief naar andere honden. Wel kan ze van zich afbijten als er iets te eten wordt gegeven aan haar en anderen komen dichtbij. Dit gebeurt alleen bij het uitdelen van iets lekkers (vooral menseneten), maar niet tijdens het normale voeren. Maar we denken dat dit ook een kwestie is van tijd want ze is het uitdelen van lekkere hapjes nog helemaal niet gewend.

Met katten lijkt ze geen problemen te hebben.

Ze woont nu in huis bij een opvanggezin en zodra is gesteriliseerd wordt, gaat ze naar de shelter. In huis is ze erg rustig. Ze gaat graag mee wandelen en loopt dan ook aan de lijn.  Ze is erg vriendelijk.

 

UPDATE 17 september

Bij het opvanggezin bleek kleine India plotseling veel bloed te verliezen, waarop ze niet langer welkom was! Onze Spaanse vrijwilligers waren geschokt en hebben India opgehaald en meegenomen naar de dierenarts waar bleek dat er drie, misvormde, overleden, pups in haar baarmoeder waren.

Arme India is door de dierenarts geholpen en gaat uiteraard niet terug naar het opvanggezin, maar zal met een vrijwilligster mee naar huis gaan tot ze voldoende is opgeknapt om naar de shelter te gaan.

UPDATE oktober:

We hebben India ontmoet. Ze was even bij een vrijwilligster in huis en maakte het goed.

UPDATE 4 november:

India is nu weer in de shelter, maar dat vindt ze echt vreselijk. Bekijk de filmpjes van haar, als ze wordt achtergelaten in de shelter…Het is een hondje dat erg op mensen is gericht en kan daarom ook prima als single hondje geplaatst worden.

 

India met Ernie: beiden vinden het vreselijk als de vrijwilliger weer weggaat…