Holita

By Ilse van den Oetelaar, 2 augustus 2022

HOLITA IS GEADOPTEERD!!

Naam Holita
Ras Mix (bordercollie)
Geslacht Teefje
Geboortedatum 4-6-2021
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 50 cm

Omschrijving Holita

Holita is geboren in het asiel in Spanje, haar mama is een mix die per ongeluk puppy’s kreeg van een bordercollie papa. Sinds januari 2022 woont ze in Nederland.

Deze slimme dame is heel leergierig en knuffelig. Ze is zindelijk en luistert goed. Ze is dol op mensen en honden en buiten vindt ze het heerlijk om met andere honden te spelen. Ze is sociaal en kon al na enkele weken los lopen. Ze houdt je namelijk, zoals border collies doen, steeds in de gaten waar je bent. 

Holita zou eventueel bij een kat kunnen wonen die rustig is en niet op de vlucht slaat. Want als een kat rent is het een leuk spelletje voor haar om ze op te jagen. Gezien haar jachtinsticnt kan ze beter niet bij andere kleine huisdieren wonen.

Holita is waaks, inbrekers zal ze absoluut wegblaffen. Holita vindt alleen zijn echt niet fijn. Haar huidige adoptant is samen met een hondcoach aan het werken aan haar verlatingsangst. Deze coach kan de toekomstige baasjes van haar nog wat aanvullende ondersteuning bieden.  

Holita is jong en heeft zeker behoefte aan uitdaging en hersengymnastiek. Het is fijn als haar nieuwe baasjes al een hond hebben waar ze mee kan spelen en aan wie ze gezelschap heeft als ze even alleen is. We plaatsen haar liever niet bij kleine kinderen, grotere kinderen zou zeker kunnen. Ze geeft soms, bij spanning, namelijk haar grens aan door even te happen. Het is belangrijk bij Holita de balans te vinden tussen uitdaging aan de ene kant en ontspanning aan de andere kant. Want ze kan soms overprikkeld raken.

We zoeken voor Holita ervaren adoptanten die haar de begeleiding kunnen geven die ze verdient en nodig heeft.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.