Hera

By Ilse van den Oetelaar, 25 april 2019

HERA IS GEADOPTEERD

 

Naam Hera (nu Maya)
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 20-9-2017
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte minder dan 50 cm schofthoogte

 

Omschrijving Hera

 

Hera is een pup van Tuta, een podenco die samen met haar pups uit een benarde situatie gered kon worden dankzij medewerking van de brandweer.

 

 

Hera is eind 2018 overgekomen naar Nederland. Ze verbleef in een spaanse protectora. Hera (nu Maya) verblijft nu in een gezin in Limburg, samen met 2 andere honden. Hera loopt perfect aan de lijn, kan loslopen in een veilig omgeving en reageert dan ook, heeft tijdens het wandelen nauwelijks aandacht voor andere honden, springt niet tegen je aan, kan mee naar een terras of restaurant. Ze is zindelijk en heel lief en aanhankelijk.
Hera is echter ook supergevoelig. In het gezin waar ze nu is, is ze bang voor een van de zonen, dit heeft ws te maken met feit dat hij aan huis werkt en daarbij veel harde geluiden maakt. Hera is sowieso wat meer gericht op vrouwen dan op mannen, maar als ze eenmaal kennisgemaakt heeft met een man en deze is geduldig, dan kan ze ook prima met mannen overweg( zie ook filmpje). Hera heeft in het begin even wat tijd nodig om haar draai te vinden en daarom is het nodig dat mensen haar daar de tijd voor gunnen. Voor Hera is het belangrijk dat ze weet wat ze aan iemand heeft. Met kinderen maakt ze geen problemen, maar ook hierbij geldt: ze moet ze even leren kennen en kinderen moeten haar ook de tijd geven, niet teveel lawaai maken als ze pas in huis is. Hera speelt heel graag met andere honden van ongeveer dezelfde grootte.
Ze is ook heel aanhankelijk en komt je regelmatig opzoeken als ze je vertrouwt.