Edi

By Ilse van den Oetelaar, 19 december 2023

 EDI IS GEADOPTEERD!!

 

Kleine Edi werd helemaal alleen op straat gevonden

Naam Edi
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 2022
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 30-35 cm, 3-4 kg

Omschrijving Edi

Edi is een prachtig, jong, vlinderhondje. Hij verblijft in Spanje in een gastgezin waar hij helemaal is opgebloeid. Hij werd een paar maanden geleden alleen op straat gevonden. Hij was erg onverzorgd. Hij zat onder de vlooien en teken. Waarschijnlijk heeft hij wel in een huis gewoond, maar zijn geschiedenis kennen we niet. Hij is in ieder geval niet goed verzorgd.
Hij is nu gecastreerd en goed tot rust gekomen. Hij gaat prima met de andere honden in het gastgezin. Soms kan hij bij onbekende honden nog wel eens een beetje mopperen in het begin, maar eenmaal rustig kennisgemaakt is er geen probleem meer. Edi gedraagt zich heel sociaal naar mensen toe en houdt van knuffels. Hij woont nu samen met teefjes. 

Het gastgezin kan hem niet heel lang blijven opvangen. We hopen daarom een fijn baasje voor hem te vinden. In het gastgezin bleek hij moeite te hebben met water drinken. Na onderzoek blijkt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een lichte verlamming aan het strottenhoofd dat heel af en toe optreedt. hij heeft hier medicatie voor gehad en het is nu verholpen.  Hij is helemaal nagekeken en is verder kerngezond. Hij heeft nergens last meer van.
Edi is helemaal klaar om te reizen, we hopen dat hij voor de winter kan worden geadopteerd.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.