Dora

By Ilse van den Oetelaar, 5 maart 2022

DORA IS GEADOPTEERD!!

 

Dora wacht in Nederland (na 2,5 jaar in een Spaanse shelter)  op een eigen plek!

Naam Dora
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 14-03-2011
Gezondheid Bloeduitslagen zijn bekend, zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt, middelmaat

Omschrijving Dora

 

We zoeken voor Dora een eigen plek! Lieve Dora verblijft nu in het midden van Nederland in een opvanggezin.

Dora is een schat van een hond en is in huis heel ontspannen en rustig aanwezig. Ze paste zich na aankomst direct goed aan. Voor het zoontje in huis is ze erg lief. Het is een echte gezinshond. Ze kan prima alleen zijn, is niet erg waaks en gaat niet hard blaffen. Ze kan goed mee in de auto. Dora is een allemansvriend. Dora loopt rustig mee aan de lijn. Bij het zien van andere honden kan ze plotseling hard gaan trekken en naar sommige honden kan ze dan ook fel reageren. Dit is iets wat we van haar tijd in Spanje helemaal niet kennen: daar liep ze tussen de andere honden in de shelter en ging regelmatig mee wandelen.

Hoe is met katten is, is nog niet helemaal bekend. Buiten, in Spanje, kon ze er wat fel op reageren, maar katten in huis is nog niet geprobeerd.

Dora is een dametje van 11 jaar oud, maar is erg sterk voor haar leeftijd.

We zoeken voor Dora een gezin waar Dora kan leven als single hond (dit om te voorkomen dat het echt niet klikt met Dora) en waar zij haar oude dag kan doorbrengen. Dora vraagt niet veel en past zich gemakkelijk aan. Dora is erg gericht op mensen.

 

Update 1 maart 2022:

Dora verblijft nog altijd in haar opvanggezin. Ze is erg lief, aanhankelijk en trouw. Ze is ook lief voor het zoontje. Ze is zindelijk, kan enkele uren alleen thuis zijn, is rustig aanwezig

Helaas houdt Dora niet zo van de katten in huis. En tijdens het wandelen kan Dora wat fel reageren op andere honden.

We zouden Dora perfect vinden passen in een huis, als single hond, zonder katten, waar ze lekker wat in de tuin kan scharrelen en dus niet per se bij elke wandeling geconfronteerd wordt met andere honden. Ze gaat ook graag mee in de auto en gaat dan graag mee wandelen in het bos.

 

 

Voorgeschiedenis

Dora leefde waarschijnlijk  5 jaar bij dezelfde man toen ze na de zomer van 2019 naar de shelter werd gebracht. Haar baasje moest naar de gevangenis.  Hoewel ze waarschijnlijk geen fijn leven had gehad, was ze toch helemaal van de kaart nu ze haar baas kwijt was. In de shelter werd ze zeer treurig. Zó treurig dat er grote zorgen waren over haar en de shelter een oproep deed aan de plaatselijke bevolking om met haar te komen wandelen. En dat werd gelukkig goed gedaan. Dora kan daarom regelmatig even mee naar buiten, lekker genieten van de buitenlucht, de wandelingen en de aandacht. Ze kijk erg uit naar de wandelingen. Terug in de shelter is ze dan weer wat teruggetrokken.

Daarom zoeken we voor Dora weer een eigen plek. Een plek waar deze hele trouwe hond ter mag gaan genieten van haar band met een baasje. Dora is een bescheiden hond, middelgroot.

De shelter doet er alles aan om voor haar een eigen plek te vinden, maar inmiddels verblijft ze er al weer vele maanden.

11 juni 2020:

Dora bleek positief op leishmania en daar wordt ze nu voor behandeld. Het beeld is heel stabiel (nooit symptomen gehad). Als ze geadopteerd wordt komt er medicatie mee voor de eerste periode en het advies is om haar na 6 maanden weer te laten testen.

We hadden een adoptant voor Dora, waar ze, met deze bloeduitslag welkom was, maar helaas bleek Dora een te sterkte hond voor degene die veel met haar wilde gaan wandelen. Pech voor Dora, geluk voor Elsa want zij mag in haar plaats nu naar Nederland reizen.

10 juni 2021

Dora wacht nog altijd op een eigen plekje. De leishmania is goed onder controle en Dora heeft eigenlijk nog nooit symptomen gehad. Dora krijgt inmiddels een grijze snuit…

 25 oktober 2021

Enkele weken geleden hebben we Dora van de site gehaald want ze was gereserveerd voor een andere stichting. Iedereen was blij want Dora zou eindelijk weer een thuis krijgen.

En toen kwam opeens het bericht dat de adoptie niet doorging! Wat een pech, wederom !

Haar Leishmania-waarden waren verslechterd. Dit was nadat ze geopereerd moest worden aan een flink bult op haar rug. Een ingegroeide grasaar bleek de boosdoener van deze nare ontsteking. Mogelijk is hierdoor de leishmania wat actiever geworden.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.