Dora

By Ilse van den Oetelaar, 14 maart 2020

Dora is een pechvogel. Ze was van een man die in de gevangenis belandde en daarom werd ze ingeleverd bij de shelter.

Naam Dora
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 14-03-2011
Gezondheid Bloeduitslagen zijn bekend, zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt, middelmaat

Omschrijving Dora

Dora leefde waarschijnlijk  5 jaar bij dezelfde man toen ze na de zomer van 2019 naar de shelter werd gebracht. Hoewel ze waarschijnlijk geen fijn leven had gehad, was ze toch helemaal van de kaart nu ze haar baas kwijt was. In de shelter werd ze zeer treurig. Zó treurig dat er grote zorgen waren over haar en de shelter een oproep deed aan de plaatselijke bevolking om met haar te komen wandelen. En dat werd gelukkig goed gedaan. Dora kan daarom regelmatig even mee naar buiten, lekker genieten van de buitenlucht, de wandelingen en de aandacht. Ze kijk erg uit naar de wandelingen. Terug in de shelter is ze dan weer wat teruggetrokken.

Daarom zoeken we voor Dora weer een eigen plek. Een plek waar deze hele trouwe hond ter mag gaan genieten van haar band met een baasje. Dora is een bescheiden hond, middelgroot.

De shelter doet er alles aan om voor haar een eigen plek te vinden, maar inmiddels verblijft ze er al weer vele maanden.

UPDATE 11 juni 2020:

Dora bleek positief op leishmania en daar wordt ze nu voor behandeld. Het beeld is heel stabiel (nooit symptomen gehad). Als ze geadopteerd wordt komt er medicatie mee voor de eerste periode en het advies is om haar na 6 maanden weer te laten testen.

We hadden een adoptant voor Dora, waar ze, met deze bloeduitslag welkom was, maar helaas bleek Dora een te sterkte hond voor degene die veel met haar wilde gaan wandelen. Pech voor Dora, geluk voor Elsa want zij mag in haar plaats nu naar Nederland reizen.

Update 10 juni 2021

Dora wacht nog altijd op een eiogen plekje. De leishmania is goed onder controle en Dora heeft eigenlijk nog nooit symptomen gehad. Dora krijgt inmiddels een grijze snuit…

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.