Danko

By Ilse van den Oetelaar, 11 juli 2019

 DANKO IS GEADOPTEERD!

 

Danko is een mastin van 8 jaar oud. Hij heeft geen fijn leven gehad, maar het is een vriendelijk reus.

Naam Danko
Ras Mastin
Geslacht Reu
Geboortedatum 4-1-2013
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte 85 cm (bovenkant hoofd), 45 kg

Omschrijving Danko

juli 2019:

Danko is jaren geleden gered van de straat door een vrouw die het erg met hem te doen had. Zelf had ze al 5 honden en ze kon Danko niet bij haar in huis hebben, maar ze zorgde voor onderdak voor hem, in een flatgebouw waarin zij en haar familie ook een zaak hebben en dat verbouwd wordt  De vrouw heeft de kleine shelter gevraagd om uit te kijken naar een adoptant maar dat is in al die jaren niet gelukt en  er is in de shelter helaas geen plaats voor deze grote hond.

Danko is erg vriendelijk naar mensen, bekenden en onbekenden. Dat neemt niet weg dat Mastins soms ook waaks kunnen zijn.

Danko leeft nu in de flat met een reu en een teef en dat gaat goed maar hij komt nooit andere honden tegen dus we weten niet hoe hij er op reageert. Hij brengt zijn dagen door met uit het raam kijken naar alles wat voorbij komt en dagelijks komt de vrouw naar hem toe en gaan ze wandelen in de velden rondom de flat. Hij geniet hier erg van.

Als de verbouwing klaar is wordt de flat verkocht en dan zal Danko daar dus weg moeten en er is geen andere plek voor hem

Danko kan niet bij katten geplaatst worden.

 

Bij het bloedonderzoek bleek dat Danko een hele lage positieve waarde op leishmania had. Ze hadden wat twijfels over de uitslag en hebben hem toch behandeld en vrij snel daarna opnieuw een bloedonderzoek gedaan en toen was hij negatief op leishmania.

Bij belangstelling kan er opneiw bloedonderzoek gedaan worden. Danko maakt een gezonde indruk, dat wordt door de dierenarts bevestigd.

Update februari 2021:

 

Danko is inmiddels een oudere kerel van 8 jaar. Hij wacht nog altijd op een fijn gezin waar hij zijn laatste jaren mag doorbrengen

 

Zie ook de laatste foto’s en filmpjes

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.