Casper

By Ilse van den Oetelaar, 5 januari 2023

CASPER IS GEADOPTEERD!!!!

Naam Casper
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum mei 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 25 kg

Omschrijving Casper

Casper werd door een galguero samen met twee andere galgo in slechte omstandigheden gehouden. De vrijwilligers mochten ze komen ophalen en ze schrokken van wat ze aantroffen. De honden zaten onder de parasieten en verbeven in een kleine ren. Lichamelijk en geestelijk gebroken…

Casper had ontzettend veel teken. Toen de honden eenmaal bij Puntanimal waren, werden ze meteen goed verzorgd en zo kon Casper in een aantal maanden tijd uitgroeien tot een prachthond, van buiten en van binnen.

 

Casper is in het begin wat verlegen naar vreemden, maar als je met hem gaat wandelen win je al snel zijn vertrouwen. Daarna laat hij steeds vaker zien dat hij graag bij je is.

Casper is heel oplettend. Zijn oren gaan dan recht omhoog staan en dan vangt hij elk geluid op. Soms gaat hij dan zelfs op zijn achterpoten staan. Hij reageert op sommige geluiden door te blaffen maar kan hierin eenvoudig gecorrigeerd worden door zijn naam te zeggen.

In de roedel waar hij nu leeft is hij zeker niet de alpha-reu, de meeste dominante, maar hij ook geen zwakkeling. In de hiërarchie van de roedel staat hij mooi in het midden. Hij is vriendelijk tegen de andere honden.

Hij vindt het geen probleem om een jasje aan te krijgen en aan de riem lopen gaat heel goed. Als hij terug moet naar zijn kennel vindt hij dat ook geen probleem. Het is een hele fijne hond! De mensen van de shelter zijn gek op hem.

In een veilige omgeving kan hij ook goed loslopen en blijft je dan ook in de gaten houden. Dan is hij ook vriendelijk tegen andere honden die hij tegenkomt. Voor alle mensen die hier vragen over hebben: met loslopen bedoelen we uiteraard (zoals wij op de site vermelden en altijd zullen blijven benadrukken tijdens de hele adoptie-procedure): na lange tijd (maanden) van gewenning, in een veilige omgeving, na voldoende opbouw/ oefening, in overleg met de stichting, altijd met GPS.

Hij is erg atletisch en daarbij lijkt hij soms een mix van galgo en podenco. Maar zijn lichaam is echt het lichaam van een galgo.

Hoe hij met katten is, is onbekend.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.