Campana

By Ilse van den Oetelaar, 3 december 2021

CAMPANA IS GEADOPTEERD!!

CAMPANA VERBLIJFT IN NEDERLAND!!

Campana is een bijzondere hond die al lange tijd in de shelter verblijft.

 

Naam Campana
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2015-2016
Gezondheid Goed, recente bloedtesten worden gedaan
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Campana

Campana is een hond die waarschijnlijk geboren en getogen is op straat. Daar werd ze 3 jaar geleden gevonden met haar pups. Haar pups konden in de shelter goed gesocialiseerd worden.  Haar zoontje Boqueron woont al enige jaren in Nederland.  Campana was echter erg angstig en er werd lange tijd gedacht dat ze nooit aan mensen zou kunnen wennen. Ze werd bij een vrijwilligster in huis genomen maar ze probeerde alsmaar te ontsnappen. Ze ging dan terug richting de shelter en werd daar dan bijvoorbeeld na enkele dagen onder een geparkeerde auto gevonden.

De vrijwilligers hebben altijd zoveel mogelijk aandacht besteed aan Campana. Ze blijkt haar vertrouwen in mensen gevonden te hebben en geniet nu van de aandacht, aanrakingen en de wandelingen.En nu, na drie jaar, is ze klaar voor adoptie!

Het is duidelijk dat we voor Campana een bijzonder adoptant zoeken. Iemand die haar alle tijd geeft om te wennen, die begrijpt dat ze mogelijk veel tijd nodig heeft en die vooral goed oplet dat ze, zolang ze nog angstig is, niet ontsnapt.

Een stabiele hond zou voor haar heel steunend kunnen zijn.

Update 3 December 2021: 

Het opvanggezin van Campana schrijft:

Bijna twee weken geleden kwam lieve Campana vanuit Spanje naar Nederland. Na vijf jaar shelter kwam zij bij mij in de opvang. Een lief middelmaat gesteriliseerd teefje. Ongeveer vijf a zes jaar oud. Glad en ruwharig, bruin met zwarte vacht.

In het begin was zij wat bang maar al heel snel viel dat in en om het huis erg mee. Zij vindt toenadering om bijv het tuigje om te doen nog wel spannend. Ook knuffelen heeft nog tijd nodig maar wat doet zij het goed. Vanaf dag één al. Zindelijk. Zij loopt netjes naast mij tijdens het wandelen. Snuffelt veel en doet haar behoefte. Niet bang voor verkeer, containers of lawaai. Poezen ziet zij wel maar het doet haar niets. Campana doet het geweldig met mijn twee eigen honden. Zij is rustig en enorm lief. Een medehond in een evt adoptiegezin is volgens mij geen must maar zou wel prettig zijn. Kleine kinderen zouden wat te druk voor haar kunnen zijn dus dat lijkt mij niet handig. Ik ben super trots op haar hoe zij het na bijna twee weken doet. Ze kan prima alleen ( in mijn geval met twee andere honden) zijn en slaapt ook ‘s nachts door. . Eigenlijk een tophondje die ik een liefdevol eigen thuis gun. 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

 

 

Campana met pups, 2019