Botas

By Ilse van den Oetelaar, 1 april 2024

 BOTAS IS GEADOPTEERD!!

 

Botas werd als senior gered…

Naam Botas
Ras Kruising
Geslacht Reu
Geboortedatum 2013-2015
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 13 kg, 40 cm

Omschrijving Botas

Botas werd door de vrijwilligers van Hada uit het gemeentelijke asiel gehaald. Deze plek is vreselijk voor alle honden, maar zo’n oudje als Botas heeft het dan extra moeilijk. Het is een heel aandoenlijk hondje met een verschrikkelijk leven achter de rug. Hij heeft waarschijnlijk nooit ook maar iets van liefde gekend. Hij leefde bij iemand in een kelder vol met afval en wat andere honden, waar af en toe wat eten werd neergezet. Wandelen, knuffels of een zachte mand kende hij niet. Het is een verwaarloosd hondje. Op ene gegeven moment hebben ze hem bij de perrera afgegeven.
We hopen dat Botas nog een mooi aantal jaren mag leven. In zijn paspoort staat dat hij 9 jaar is, maar men denkt dat hij ouder is. Hij werd gelukkig meteen naar de dierenarts gebracht voor een gebitsrenovatie en medische check. Zijn hart is goed. Hij had alleen een heel slecht gebit met zelfs haarballen ertussen. Ook mist hij wat teentjes door het continu lopen met te lange nagels.

Hij is heel erg lief en aanhankelijk en ook een beetje te dik. Hij mocht opknappen in een gastgezin in Spanje en hij is sociaal naar de andere honden en kan ook met katten. Hij vindt het wel wat moeilijk om alleen thuis te blijven. We denken dat het fijn voor hem is als er al andere honden zijn en hij ook niet lang alleen hoeft te zijn. In ieder geval dient dit langzaam opgebouwd te worden.

We zoeken voor Botas lieve mensen die zien wat een dankbaar hondje ze terugkrijgen in Botas. Maar ook zien dat hij waarschijnlijk wel wat mentale littekens zal hebben. Geduld en tijd is wat hij nodig heeft.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.