Bobo

By Ilse van den Oetelaar, 17 juni 2022

 BOBO IS GEADOPTEERD!!!

 

Bobo werd op straat gevonden in een gebied waar in het verleden al vaker waterhonden werden aangetroffen.

Naam Bobo
Ras Spaanse waterhond
Geslacht Reu
Geboortedatum eind 2020
Gezondheid Goed, maar zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Bobo

Bobo is een lieve en aanhankelijke waterhond die nu verblijft in een volle shelter. Al snel kregen vrijwilligers in de gaten dat hij niet goed kon zien. Hij heeft waarschijnlijk een soort aangeboren staar. Mogelijk dat de fokker hem daarom op straat heeft gegooid.

Er is contact geweest met een oogarts en er is meer bekend over zijn oogafwijking. Er zijn 3 problemen: hij heeft kleine oogbollen, hij heeft last van nystagmus (het snel op en neer bewegen van de ogen van links naar rechts) en hij heeft aangeboren staar.  Van de eerste twee heeft hij totaal geen last, door de staar verliest hij het zicht.

Een operatie aan staar is mogelijk maar dit is duur en door de kleine oogbollen niet zeker dat het succesvol zal zijn. Als hij geopereerd wordt moet hij eerst een nieuw een uitgebreid onderzoek krijgen door een specialist (om te kijken hoe het precies op dát moment zit met de oogbollen)en dan snel daarna geopereerd worden (want ze opereren op basis van de bevindingen van het onderzoek). De nystagmus blijft echter bestaan, ook na operatie.

Als er besloten wordt om niet te opereren vanwege de kosten of omdat  blijkt dat de kans op een positieve uitslag heel klein is dan zal Bobo blind worden.

Hij is op dit moment al grotendeels blind maar dit lijkt hem totaal niet te deren: hij doet alles wat andere honden doen en speelt ook graag.

Er is daarom besloten hem nu niet te opereren: de shelter kan de kosten niet dragen maar kan ook de intensieve voorbereiding voor de operatie en de nazorg niet bieden.

Bobo zou op latere leeftijd glaucoom kunnen ontwikkelen. Qua zicht maakt dat niet veel uit, hij is dan immers al blind, maar de verhoogde oogdruk kan wel lastig zijn en mogelijk zouden dan zijn ogen verwijderd moeten worden. Maar dit is absoluut niet zeker en in ieder geval iets wat niet op korte termijn te verwachten valt.

Bobo is gewoon een hele leuke en mooie waterhond!

We zoeken een adoptiegezin dat Bobo neemt zoals hij is. Met de wetenschap dat hij blind zal worden.  Maar ook met het gegeven dat hij absoluut kansarm is om geadopteerd te worden en dan zijn dagen zal slijten in de shelter.

Wie geeft Bobo en kans op geluk?

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.