Billy

By Ilse van den Oetelaar, 27 maart 2019

 

BILLY IS GEADOPTEERD!!

Billy is een leuke mix hond. Hij werd op straat gevonden en omdat hij er goed doorvoed uitzag gingen de vrijwilligers ervan uit dat hij snel  opgehaald zou worden, maar dat gebeurde maar niet en daarom is hij nu ter adoptie.

Naam  Billy
Ras  Mix (mogelijk waterhond mix)
Geslacht  Reu
Geboortedatum  eind 2016
Gezondheid  Goed (bloeduitslagen volgen nog)
Gewicht/schofthoogte ongeveer 23 kg, ongeveer 50 cm

 

Omschrijving Billy.

Waarschijnlijk is Billy’s verhaal als die van zovele mix-hondjes in Spanje: als schattig pupje aangeschaft (vaak voor het feest van 6 januari waarop kinderen kadootjes krijgen) en als het nieuwe eraf is, wordt er niet meer naar het hondje omgekeken en wordt hij buiten gezet, weg ermee…

Billy moet uiteraard wennen in de volle shelter, maar hij begint zijn draai daar te vinden. Hoewel het natuurlijk veel fijner zou zijn als hij weer in een huis kan wonen.

 

Update 14-3:

Billy is, na een scheerbeurt, afgereisd naar zijn opvangadres. Na 1 dag blijkt al dat Billy een zeer slimme hond is die snel leert en hij is erg lief!

 

Verslag opvang-adres:

Sinds 13 maart is Billy in opvang bij ons, na ruim 2 jaar in de shelter te verblijven. Op mijn vraag werd hij kort getrimd, dat zou mijn situatie (vachtverzorging en huispoets) vergemakkelijken aangezien mijn eigen hond ook herstellende zou zijn van een operatie.

Billy kwam verrassend vrolijk uit de transportbench na zijn vlucht. Hij bleek minder timide dan gedacht en erg meegaand.

Helaas ook een pak zwaarder dan verwacht, Billy is een flinke knul van nu 23kg.

Vanaf dag 1 is hij mee op wandeling gegaan, steeds zelfde routine-rondje en dat gaf geen enkel probleem. Hij wandelt heel rustig mee aan de lijn, trekt niet en is niet reactief naar andere honden/mensen/…

Dat Billy niet zindelijk was bij aankomst lag in de lijn van verwachting, hoewel hij na 3 dagen zo goed als zindelijk was (en dan bedoel ik dat hij op die tijd enkele ‘ongelukjes’ had, door vaak en veel met hem de tuin in te gaan). Ondertussen plast en poept hij ook steeds vaker op wandeling.

Billy slaapt op zijn eigen plekje op mijn slaapkamer, hoewel hij het allerliefst echt tegen één van mijn honden aan gaat liggen. Hij zoekt heel veel bevestiging en contact bij mijn dames, en is daarbij soms wat lomp. Hij gaat dan bovenop een andere hond zitten, en dat vindt niet iedere hond prettig. Maar ik begeleid hem daarin en ondertussen gaat dat ook steeds beter.

Uit noodzaak is hij de eerste dagen alleen met mij op pad geweest, naar de paarden en naar een afspraak waarbij hij in de auto moest blijven wachten. En dat ging ook gewoon goed. Hij vindt echt alles best, is een uitzonderlijk zachtaardige hond.

Ik noem hem al lachend een ongepolijste diamant, hij miste (heel begrijpelijk) een stukje opvoeding in de shelter. Opspringen, steelgedrag bij het voeren of het krijgen van een lekkere snoep, onzindelijk, iets te ruw spel naar de (kleinere) honden, wantrouwig blaffen in de tuin. Maar dat is allemaal zo goed als voorbij!

Billy is een snelle leerling, en heel erg slim! Ik had nooit eerder een hond die meteen snapt hoe een lijn niet verstrikt raakt tussen bomen op wandeling (hij keert op zijn stappen terug!), hij opent voorzichtig deuren met zijn neus, alleen maar lof!

Ondertussen maakte hij al kennis met bezoek, ook kinderen, en andere honden en dat ging allemaal super goed. Ook wandelden we al samen met andere honden, én werden we al belaagd door een loslopende hond en hij geeft geen kik. Hij blijft vaak even staan op wandeling, om iets te observeren wat nieuw is voor hem, en gaat dan even vrolijk weer verder. Hij vertoont stilaan ook meer speels gedrag.

In sommige situaties is hij nog wat onzeker, maar niet angstig en dit is ook vaak maar even.

Trappen lopen vindt hij nu nog spannend: naar boven gaat goed, naar beneden nog niet.

UPDATE 6 april 2019

De opvanger is deze week weer gaan werken. Tijdens haar afwezigheid gaan haar eigen honden altijd door het hondenluikje de tuin in. Maar helaas lukt dit Billy niet. Hij was wat groter dan verwacht. Billy vindt het helemaal niet fijn om niet mee naar buiten te kunnen en raakt dan wat overstuur en maakt een ongelukkige indruk. De hele dag alleen binnenblijven is ook wel erg lang en het lukt hem (nog) niet om zo lang zijn behoefte op te houden. Dat gaat  nu 4 uurtjes heel goed, maar daarna wil hij dus naar buiten, net als de rest… maar het lukt niet.

Billy is erg op de andere honden gesteld maar hij is ook erg mensgericht. In een adoptie- of opvanggezin zou niet perse een andere hond hoeven te zijn, als hij maar niet hele dagen alleen thuis hoeft te zijn.

We kunnen nog veel meer vertellen over Billy. Als u belangstelling heeft horen wij het graag. Natuurlijk kunt u Billy ook ontmoeten!

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.