Arturo

By Ilse van den Oetelaar, 3 maart 2021

 ARTURO IS GEADOPTEERD!!

 

Arturo is een prachtige Podenco, die na een ongeluk zijn voorpoot moet missen

Naam Arturo
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 2018
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog. Voorheen is hij succesvol behandeld tegen filaria
Gewicht/schofthoogte 12 kg, 50 cm

Omschrijving Arturo

Deze Podenco reu is zijn jonge leven vol tragedie begonnen. Hij werd gevonden toen hij was overreden door een trein. Gelukkig werd hij direct opgevangen en kreeg hij de noodzakelijke medische zorg. Hij bleek een breuk in zijn voorpoot te hebben. Helaas ging de wond uiteindelijk ontsteken en kon de dierenarts niet anders dan zijn voorpoot amputeren. Zijn pleegmoeder heeft gelukkig al die tijd goed voor hem gezorgd en zelfs een karretje voor hem gekocht zodat hij toch mee op stap kon tijdens zijn genezing. Nu loopt hij vrolijk op drie poten en lijkt hij daar geen hinder van te vinden!

Nu Arturo is hersteld is hij klaar voor een eigen huis. Het is een geweldig lieve Podenco, een vechter, met een sterke wil om te leven. 

In het begin is hij een beetje verlegen, maar dat is normaal, omdat zijn ervaring met mensen niet altijd goed is geweest. Desondanks is hij altijd vriendelijk. Zelfs al zijn behandelingen liet hij lief toe. Hij gedraagt zich perfect bij zijn soortgenoten, past zich heel goed aan veranderingen aan, loopt goed aan de lijn en is zindelijk.

Wie geeft Arturo de kans op een prachtig leven?

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.