Acebuche

By Ilse van den Oetelaar, 20 maart 2024

Wat een grappig reutje is Acebuche

Naam Acebuche
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum september 2022
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 4 kg, 35 kg

Omschrijving Acebuche

Eind februari kreeg Puntanimals  bericht over 13 honden die in een vervallen huis in een dorp in Huelva opeengepakt zaten. Ze leken alleen te zijn gelaten.

Het zijn bijna allemaal kleine kruisingen. Waarschijnlijk zijn het familieleden van elkaar, ze varieerden in leeftijd van een paar maanden tot een aantal jaar.

Sommigen zijn heel sociaal en aanhankelijk en anderen nog teruggetrokken en angstig, wie weet wat ze hebben moeten doorstaan om zichzelf in leven te houden, niets goeds in ieder geval.

Toen de vrijwilligers naar ze toe gingen en zagen in wat voor omstandigheden ze verkeerden, konden ze niets anders doen dan ze daar zo snel mogelijk weghalen.

Acebuche is heel lief naar mensen toe. De eerste dagen was hij erg onder de indruk van het gebeuren in de shelter. Hierdoor ervoer hij nog veel stress. Dit merkten ze ook in de omgang met andere honden. Hij wist soms nog niet helemaal goed hoe hij op hen moest reageren. Maar ondertussen merken ze in de shelter dat hij hierin ook wat rustiger is geworden.

Acebuche houdt ervan om te gaan wandelen, daar kan hij echt van genieten! We zijn voor Acebuche op zoek naar een familie die zich ervan bewust is dat hij weinig socialisatie heeft gehad en nog heel veel zal moeten leren. Het is geen kant en klaar hondje. Wel een hond die met geduld en goede begeleiding uit kan groeien tot een fijne hond. We zoeken voor hem geen drukke familie, maar een rustig huishouden, misschien met een andere hond en voldoende ervaring om hem te geven wat hij nodig heeft.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.