Bala

By Ilse van den Oetelaar, 9 mei 2024

BALA  IS IN NEDERLAND!

 

Bala is een wat oudere waterhond.

Naam Bala
Ras Spaanse waterhond
Geslacht Reu
Geboortedatum 18-02-2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 20 kg, 50 cm

Omschrijving Bala

Bala, is een Spaanse Waterhond en heeft tot voor kort bij een baas in Spanje geleefd.
Toen zijn baas overleed werd hij naar de shelter gebracht en werd gevraagd een goed thuis voor hem te zoeken.
Bala is 8 jaar en is nog heel actief en ondernemend. Hij oogt dus niet als een iets oudere hond.
Hij is heel sociaal naar mensen, ook mensen die hij niet kent, hij past zich goed aan, voelt zich vrij en is graag bij je. Bala gaat graag mee wandelen, ook autorijden is geen probleem.
Bala is speels, gek op ballen, stokken en flostouwen. Het terugbrengen is nog niet zijn sterke punt, maar hij leert snel zoals past bij een waterhond. Bala is zindelijk, maakt binnen niks kapot en slaapt op een kussen in de kamer.
Hij is snel van begrip, goed trainbaar op een geduldige, positieve manier. Bij voldoende beweging en uitdaging is hij heel rustig en altijd bereid weer iets met je te gaan ondernemen.
Bala heeft waarschijnlijk in Spanje weinig contact gehad met andere honden en hij heeft dit niet goed geleerd waardoor hij in contact met andere honden tijdens het wandelen nog goede begeleiding nodig heeft. Daarnaast heeft Bala moeite met het delen van aandacht, ook dat heeft hij waarschijnlijk nooit gehoeven. Hij woonde bij een man alleen in Spanje.
We denken daarom dat Bala beter tot zijn recht zal komen als enige hond in een gezin.
We zijn voor Bala op zoek naar een baasje zonder kleine kinderen en die de raseigenschappen van een Spaanse waterhond kent.

Een Spaanse waterhond is een veelzijdige hond die graag voor zijn baas wil werken. Dit ras wordt gebruikt als herdershond, jachthond, helpt vissers bij het inhalen van netten, maar is ook een hele fijne huishond wanneer hij voldoende beweging en mentale uitdaging krijgt.

 

Bala kan een paar uurtjes alleen thuis blijven, is aanhankelijk, gericht op mensen, gaat graag mee en is niet wagenziek. Hij kan traplopen. Een tuin of erf zou heel fijn zijn voor hem. hij is speels en heeft geen jachtinstinct

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free