Panda

By Ilse van den Oetelaar, april 5, 2019

PANDA IS  IN NEDERLAND!!!

 

Panda werd 1,5 jaar na zijn adoptie teruggebracht na de opvang in Spanje, wat een triest verhaal

Naam Panda
Ras Mix-galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum 2 september 2015
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 67 cm hoog, 31 kg

 

Omschrijving Panda

Panda werd in september 2016 op straat aangetroffen, hij liep daar al enkele dagen rond en niemand keek naar hem om. Gelukkig liet hij zich goed meenemen naar een opvang waar hij heel liefdevol begeleid werd.

Korte tijd later ontmoetten wij hem in de opvang en we waren onder de indruk van zijn kalme, lieve uitstraling. Uiteraard zetten we hem op onze pagina en op FB. Helaas meldde zich niemand. In de zomer van 2017 ging Panda mee naar een picknick in een park en daar bleek maar weer eens hoe lief hij was en hoe goed hij met kinderen kon omgaan. Er meldde zich een Spaanse vrouw met 2 kinderen die hem graag wilde adopteren.

Cristina van Camino a Casa had in eerste instantie wat twijfels: zou deze vrouw voldoende tijd en energie voor Panda, ook als de eerste verliefdheid over was? Er volgende goede gesprekken en dus werd besloten dat Panda door haar geadopteerd kon worden. Er volgende leuke foto’s van een gelukkige Panda.

Eind goed, al goed? Helaas niet…. na anderhalf jaar werd Panda toch teruggebracht. De kinderen vroegen meer aandacht en dus kon Panda niet blijven. De eerste twijfel van Cristina werd bevestigd..

” Gelukkig” bracht de vrouw Panda terug naar de opvang, want veel vaker zien we dat mensen op een andere manier van hun hond afscheid nemen.

Panda is sinds begin februari weer terug in de opvang. Hij ziet er goed uit en lijkt geen trauma’s te hebben.

Panda was en is goed met katten en andere honden. In zijn adoptie-gezin was hij single-hond. Helaas bracht hij de meeste tijd alleen thuis door, maar blijkbaar gaf dit geen problemen. We gunnen Panda nu echt een plek waar hij omringd wordt door heel veel everlasting love.

Onderstaand filmpje is van zijn eerste dag in de opvang. We hopen snel meer mooie foto’s te plaatsen van lieve Panda.

UPDATE 29-3

Panda is aangekomen in Nederland. Op het vliegveld ging hij rustig mee met zijn opvanger en was direct vriendelijk voor haar andere opvanghond. Samen in de auto naar huis ging prima. Panda moest het huis wel even verkennen, even drinken uit de wc-pot. Ging al vrij snel lekker op de bank liggen en at goed. Ging buiten in de tuin een kijkje nemen en de andere opvanghond durfde toen ook de tuin in te stappen!

UPDATE 12 -4

Panda is nu 14 dagen in Nederland en hij is ontzettend lief. In eerste instantie schikte hij zich helemaal naar de andere opvanghond in huis, maar nu hij wat meer ontspannen is durft hij ook wat beter voor zichzelf op te komen, overigens zonder vervelend te zijn. Hij geniet ontzettend van de wandelingen en in een veilige omheinde omgeven kan hij ook los. hij heeft dan veel belangstelling voor alles wat er om hem heen gebeurt en is wat minder op zijn opvanger gericht, daarom is loslopen op een groter terrein nog geen goed idee.

Hij laat zich heel goed corrigeren met een zachte stem als hij iets doet wat we liever niet hebben, bv op straat wat mopperen als hij een andere hond ziet.

Panda is echt een hond die gezellig in huis aanwezig is. Hij is erg blij als hij het tuigje aanmag, hij weet dat er dan gewandeld gaat worden en daar is hij dol op.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.