Mayo

By Ilse van den Oetelaar, juni 7, 2019

Mayo moet een hele tijd op straat geleefd hebben of in zeer slechte omstandigheden bij iemand gewoond hebben, want hij zag er vreselijk uit toen hij eindleijk gevangen kon worden

Naam Mayo
Ras Mix Catalaanse herder ??
Geslacht Reu
Geboortedatum 2018
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte 13 kg

Omschrijving Mayo

Het waren spannende dagen, eind mei, toen deze hond werd gezien op een parkeerplaats bij Cordoba. Een dierenvriend probeerde hem te vangen, maar omdat andere auto’s maar af en aan bleven rijden (en niet even wilden stoppen…) lukte het niet en liep hij verder weg. Gelukkig werd hij daarna weer gespot en Cristina van Camino a Casa liet de mensen ter plaatse weten dat zij hem wilde opvangen. Na nieuwe pogingen lukte het om hem mee te nemen, en nu is hij dan gearriveerd. Zijn vacht ziet er heel slecht uit, hij zit onder de teken en vlooien en wordt nu even apart gehouden van de andere honden totdat men er zeker van is dat alle ongedierte weg is. Hij kan dan ook geschoren worden, want er is geen andere mogelijkheid gezien de vervilting van de vacht. Mayo toont zich als een heel vriendelijk en lief hondje. Hij is vermoedelijk nog erg jong.

 

26 juni 2019:

Mayo is inmiddels naar de kapper geweest. Hij vond het eng maar liet zich uiteindelijk wel knippen en scheren.

Het blijkt een lieve, aanhankelijke hond. Het is een echte charmeur!

 

1 juli:

Mayo is uitgebreid onderzocht op verschillende ziektes omdat hij ontzettend veel teken had en teken ziektes kunnen overdragen. Mayo oogt volledig gezond maar is positief getest op erlichea en anaplasma. Dit zijn aandoening die in het beginstadium heel goed te behandelen zijn. Dit betekent dat hij nu een kuur van 28 dagen krijgt.  Daarna zal hij waarschijnlijk nog heel lang positief blijven op deze ziektes omdat hij de antilichamen heeft aangemaakt en deze zijn nog maanden terug te zien in het bloed. De behandeling is echter zeer succesvol en de hond is na afloop niet meer ziek.

Er kan ter controle van ‘“levende ziektekiemen” bij belangstelling een andere test gedaan worden zodat er nog meer zekerheid komt.

Mayo is getest met katten, hiervanhebben we verschillende filmpjes. Mayo kan bij katten geplaatst worden

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.