Ferrari

By Ilse van den Oetelaar, juni 2, 2018

Ferrari is een hond die een baas zoekt die graag met hem aan de slag gaat om zo minder angstig, onzeker en alert te zijn als hij buiten wandelt.

Naam  Ferrari
Ras  Galgo
Geslacht  Reu
Geboortedatum  19 maart 2012
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  24 kg, 65 cm hoog

 

Omschrijving Ferrari in Spanje

Ferrari is gered uit een berucht dodingstation waar hij was afgegeven door de jager. Hij was in zeer slechte conditie: veel te mager, vol littekens en wondjes en angstig. Het laatste kleine stukje van izjn staart was ontstoken en moest geamputeerd worden.

We hebben Ferrari een paar keer ontmoet en het is een hond die je niet zomaar vergeet. Hij is heel kalm en bescheiden en heeft een melancholieke blik in zijn ogen. We zijn er van overtuigd dat hij een geweldige huisgenoot zal zijn. Met de andere honden in de shelter heeft hij nooit problemen. Hij is onderdanig naar andere reutjes, hij doet altijd een stapje terug.

Hij gaat heel graag mee wandelen en kan dan in een veilige omgeving ook los lopen. Hij loopt goed mee aan de lijn en is dan niet bang voor het verkeer.

Wie geeft deze geweldige lieve hond een kans?

Update 10 Mei:

Ferrari verblijft in een opvanggezin. Binnenkort hopen wij meer over hem te kunnen vertellen. Gedrag in de shelter kan namelijk anders zijn dan in een opvanggezin.

Update 2 juni 2018:

Het opvanggezin (waar nu 8 honden verblijven, waaronder enkele opvangers) vertelt o.a. het volgende:

“Ferrari is een hele lieve hond, binnen braaf en volgzaam. Onderdanig naar ons toe, luistert goed. Hij zou volgens zijn paspoort 6 jaar zijn, maar soms lijkt hij wat ouder.

Heel af en toe gromt hij een keer als een andere hond te dicht bij hem komt liggen, geen enkele keer heb ik gezien dat hij echt wilde bijten. Het is grommen en afsnauwen waarbij hij omhoog komt. Hij ligt nu geregeld naast een andere hond of er tegen aan. Ook ligt hij graag bij ons op de bank.

Wandelen vindt hij superleuk, hij gaat graag mee. Autorijden geen probleem. Maar tijdens het wandelen is hij in het begin gespannen, loopt stijfjes met zijn achterkant, staart laag. Scant en ziet ook alles op grote afstand. Soms moet ik echt kijken waar hij op reageert. Vaak begint het met piepen en als je niks doet zal hij tijdens het passeren opgewonden doen, blaffen en springen en proberen in de rondte te springen. Dat hebben we hem weinig zien doen omdat we hem voortijdig afremmen.Als hij gaat kijken op een bepaalde manier dan zeg ik rustig nee, maar gezien het aantal honden (tijdens boswandelingen gaan ze bijna allemaal mee) ben ik niet altijd op tijd en merk ik pas iets als hij gaat piepen. We proberen hem dan goed af te leiden, maar hij is erg gefocust. Wat helpt is resoluut zijn, doorlopen, geen kans geven om zich te verliezen in het opgewonden gedrag. Dan gaat hij tijdens passeren wel blaffend en tegenstribbelend tekeer. Ook helpt het als hij in de verte iets ziet, stoppen, hem omarmen en rustig toespreken.

Ik heb het idee dat hij onzeker/bang is, de grote mond is bedoeld om het gevaar weg te blaffen, en hij gaat  rondtollen, dat  lijkt een mechanisme om niet gepakt te kunnen worden door een andere hond. Als hij gewoon mee loopt en nergens op heeft gereageerd dan krijgt hij van ons verbale complimenten, aai over zijn koppie. Dan zie je hem trots zijn, loopt vrolijk en wat dansend, staart omhoog Hij wil naast mij lopen en liefst tegen je bovenbeen aan, dat loopt soms wel wat ongemakkelijk.

Hier in huis wordt hij ook steeds vrolijker, huppelt achter mij aan en kwispelt veel. Het is een hele lieve hond, zo braaf en vriendelijk in huis. Hij is gek op eten.

Als hij de honden kent is het goed. Los in mijn roedel gebeurt er niks. Ik denk dat Ferrari als enige hond geplaatst kan worden bij iemand met veel tijd. Anders bij een rustige, stabiele hond. Maar het belangrijkste is de adoptant, die moet stevig in de schoenen staan, hem begeleiden en veiligheid geven. zijn baasje moet iemand zijn die met hem aan de slag wil en kan, niet straft maar positief begeleidt en hem helpt de alertheid en onzekerheid/angst te laten varen.

Ik ben van mening dat ik hem niet kan bieden wat hij nodig heeft door het grote aantal honden waar ik zorg en aandacht aan moet verdelen. In huis heb je geen werk aan Ferrari (na eerste gewenningsperiode) maar het dagelijks trainen en begeleiden kan ik hem niet voldoende bieden, dat vind ik zonde.”

Ferrari gaat elke dag vooruit:

” Vandaag ben ik bij vrienden geweest die een grote omheinde tuin hebben. Ferrari was mee, lekker los, geen muilkorf. Hij heeft genoten, sprintjes getrokken, rollebollen op het gras en dekentje, gek doen met Oos.

Blafte even tegen de 2 honden van hun toen ik er net was (een bullterriër en een Ierse Wolfshond) en later toen haar man thuis kwam. Liet zich prima corrigeren, ik zei alleen nee of heey! Ook had ik trainingsdiscjes bij me, en even rammelen en hij stopte. Ik heb geen moment gedacht dat ik extra alert moest zijn.”

Het opvanggezin kan u heel veel goede informatie geven.

We zoeken daarom nog altijd naar iemand die het in zich heeft om met een hond als Ferrari om te gaan, die het een uitdaging vindt om Ferrari die basale rust in zichzelf te leren vinden zodat hij niet alleen in huis heel lief en gemakkelijk is maar ook buiten lekker kan ontspannen.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.