Prince

By Ilse van den Oetelaar, 7 juni 2023

Prince is een knappe pup

Naam Prince
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum februari 2023
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte geschat volwassen 20 kg

Omschrijving Prince

Deze mooie pup heet Prince.

Wellicht kennen jullie het verhaal van de redding van Monte en haar pups? Toen onze vrijwilligster Mayte van Puntanimals een tijdje geleden naar haar werk ging, zag ze een hond lopen. Ze zocht toenadering en de hond bleek heel sociaal en aanhankelijk te zijn. Ze was alleen maar aan het knuffelen.

Mayte zag meteen dat ze nog niet zo lang geleden pups gekregen had. Maar de vraag was, waar waren deze pups dan? De dagen erna, zag ze de hond elke keer opnieuw en zocht de hond toenadering met haar. Ze bleef wachten tot Mayte klaar was met werken om te kunnen knuffelen.

Mayte en andere vrijwilligers zochten een groot gebied af, zochten tussen de struiken vol met doorns, maar nergens vonden ze de pups, terwijl Monte huppelend en blij met ze me liep. Daarna deed  Mayte haar een gps tracker om in de hoop er zo achter te komen waar haar pups verbleven. En ja hoor na enkele dagen lieten ook de pups zich zien, twee prachtige kleintjes!

Mayte nam ze alle drie mee, eindelijk veilig. Prince verblijft nu samen met haar zusje Bowie en moeder Monte bij een pleeggezin. In het begin gedraagt ze zich een beetje verlegen, maar als ze je kent en vertrouwt zien we een hele lieve, leuke pup die de wereld volop aan het ontdekken is.

Uiteraard is Prince nog jong en moet ze nog veel leren. We zoeken dan ook een familie die zich er bewust van is dat het opvoeden van een pup veel tijd en geduld vraagt.

 

Update oktober 2023:

Inmiddels is Prince geen klein pupje meer maar uitgegroeid tot een prachtige jonge hond van nu 9 maanden oud. Ze heeft de grootte van een dalmatiër. Ze heeft een goed karakter en is gehoorzaam. In het begin is ze wat verleden maar als ze je eenmaal kent is het een blije jonge hond.

Haar moeder is inmiddels geadopteerd en met haar gaat het geweldig goed!

Prince wacht nog altijd op een eigen plek.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.