Ewok

By Ilse van den Oetelaar, 9 april 2024

Ewok is een prachtige kruising Catalaanse herder van 7  jaar oud

 

Naam Ewok
Ras Catalaanse herder (mix)
Geslacht Reu
Geboortedatum 4 januari 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 18 kg, geschat 58 cm

Omschrijving Ewok

Ewok is een bijzonder ras. Het is een (kruising) Catalaanse herder. Deze honden worden in Spanje veel gebruikt voor het hoeden van de kuddes. De vrijwilligers van Almo troffen deze hond aan in de plaatselijke perrera, waar hij erg bang en onder de indruk was. Waarschijnlijk is Ewok afgedankt. Hij heeft naar ons idee ook niet zo’n fijn leven gehad gezien het feit dat zijn oren zijn afgeknipt en hij ook geen staart heeft. Het kan zijn dat hij zonder staart is geboren want ook die raskenmerken komen voor.

Nu Ewok in de shelter bij Almo zit is hij erg vrolijk en speels. Het is een onafhankelijke hond (past bij het ras) maar komt zijn knuffels halen en gaat prima met de andere honden om. Hij zal een tuin zeer kunnen waarderen. 

Catalaanse herders zijn erg intelligent, het zijn werkhonden die graag actief zijn. Daarnaast zijn ze in huis sociaal en op de baas gericht. Aangezien we niets van zijn voorgeschiedenis weten is het fijn als een nieuwe baas zich bewust is dat Ewok na adoptie echt wel tijd nodig hebben om te wennen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.