Bolo

By Ilse van den Oetelaar, 9 oktober 2023

Bolo werd in Spanje achtergelaten bij een benzinestation

 

Naam Bolo
Ras Bodeguero
Geslacht Reu
Geboortedatum 2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 13 kg, 45 cm

Omschrijving Bolo

Bolo werd in Spanje achtergelaten bij een benzinestation. De vrijwilligers van PAM werden op de hoogte gebracht en toen ze hem zagen was hij erg 

bang en erg wantrouwend. Hij zat steeds op dezelfde plek en elke keer als er een auto bij het benzinestation arriveerde, rende hij achter de auto aan om erachter te komen of dit zijn eigenaar was. Wat enorm triest om dit te horen en te zien.
Bolo werd gelukkig wel steeds verzorgd met eten door een medewerker van het tankstation. Dankzij zijn hulp konden we de vrijwilligers hem ophalen. Bolo had veel stress en veel angst. Hij verbleef eerst in een kleine shelter en als de vrijwilligers hem gingen verzorgen wilde hij niet bij ze weggaan en at hij enorm veel in één keer. Daarom is hij nu wat aan de mollige kant. Bolo werd uiteindelijk in Spanje geadopteerd door iemand die al een Bodeguero met een verleden had gehad, maar deze persoon bleek onverantwoord en had geen geduld met hem en zijn trauma’s. Helaas voor Bolo werd hij weer teruggebracht. Voor een hondje met zoveel nare ervaringen was dit een nieuw trauma.  Bolo wordt nu gelukkig opgevangen bij een PAM-vrijwilliger. Het is echt een schat van een hond. Hier krijgt hij de tijd om weer te wennen en zich aan te passen en dat doet hij heel goed. Bolo is zindelijk, rustig, blaft niet en kan goed overweg met de andere honden in huis. Op straat is hij soms bang voor andere honden (als puppy heeft hij waarschijnlijk geen goede socialisatie gehad), maar hij gaat enorm vooruit. Het is een enorm afhankelijke hond, hij is erg bang om opnieuw in de steek gelaten te worden. Maar hij wordt steeds relaxter. Hij houdt van knuffelen en strelen en spelen met knuffels en ballen. Hij loopt goed aan de riem, is gehoorzaam als hij los is en reist goed mee in de auto. Bolo heeft mensen nodig die snappen wat hij heeft meegemaakt en hem de tijd en de rust geven om te wennen en weer te vertrouwen. Soms kan dat maanden duren. 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free