Bella

By Ilse van den Oetelaar, 29 april 2023

BELLA IS IN NEDERLAND!

 

Naam Bella
Ras Bordercollie-mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 25 juli 2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 12 kg, 40 cm

Omschrijving Bella

Bella is een prachtige bordercollie, met duidelijk een werklijn in haar achtergrond. Ze woont inmiddels alweer ruim twee jaar bij een gezin in Nederland. Ze is afkomstig uit Spanje.

Zij heeft in de afgelopen twee jaar heel veel geleerd en zij heeft een grote will to please. Bella is gek op buitenspelen, elke dag dat zij naar buiten kan is dan ook een feestje voor haar. Het liefst scharrelt zij rond in de grote omheinde tuin en speelt heel graag met een bal. Apporteren vindt ze geweldig. Wandelen buiten kan ze spannend vinden. We zoeken daarom voor haar een huis in een rustige omgeving waar ze niet veel met verkeer te maken krijgt. 

Commando’s opvolgen vindt ze leuk en past dus ook helemaal bij haar ras. Bella is een vrolijke hond die de neiging heeft zichzelf soms uit te putten. Rustmomenten inbouwen is heel belangrijk om dit te voorkomen. We zoeken mensen die duidelijk al veel ervaring hebben met het ras en die dus ook weten dat het belangrijk is werken af te wisselen met rust. Die ervaring hebben met het begeleiden van een bordercollie.

Bella kan niet met katten geplaatst en ook kinderen geven haar teveel prikkels. Een andere hond zou kunnen, mits dit een grotere, stabiele en rustige hond is, bij voorkeur een reu. Dit is ook de reden waarom er een ander huisje gezocht wordt, de huidige eigenaren hebben katten. 

Bella heeft in Spanje waarschijnlijk veel nare dingen meegemaakt. Ze heeft bij een man op straat geleefd. We zoeken een baasje dat rustig woont, een tuin heeft en ervaring met dit prachtige ras.   Geduld en liefde is nodig om deze kleine meid goed te kunnen begeleiden en haar nog meer te laten ontwikkelen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free