Tomasita

By Ilse van den Oetelaar, 9 mei 2024

Er is een aanvraag in Spanje voor Tomasita

 

Tomasita is een leuke teckel-mix

 

Naam Tomasita
Ras Teckel-mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum volgt
Gezondheid volgt (zie ook tekst)
Gewicht/schofthoogte 30 cm

Omschrijving Tomasita

Deze leuke teckel dame heet Tomasita. 

Tomasita’s nieuwe leven begon enkele maanden geleden toen ze op straat werd gevonden. 

Tomasito was  gechipt waardoor de voorzitster van Puntanimals contact kon opnemen met de eigenaar, dit bleek een jager te zijn. De jager wilde haar niet meer terug en besloot haar af te staan aan de shelter.

Na haar aankomst in het asiel werd ontdekt dat Tomasita een wrat in haar oor had, wat chirurgisch werd behandeld. Een deel van het bultje zit nog in haar oor, maar hoeft op dit moment niet verder verwijderd te worden. Na de operatie mocht ze herstellen in een pleeggezin. Nu is ze al een tijdje terug in de shelter, waar ze wacht op haar nieuwe thuis.

Tomasita is een sociale hond die goed overweg kan met andere honden en sociaal is naar de vrijwilligers. Over het algemeen gedraagt ze zich rustig in het asiel. Een vrijwilliger van ons heeft laatst met haar gewandeld toen ze in Spanje op bezoek was. Het is een echte teckel, gaat haar neus achterna en gedraagt zich zelfstandig. Ze loopt goed aan de lijn.
Uiteraard is nooit een volledig goed beeld te geven van het gedrag van de hond, maar omdat ze ook bij een gastgezin heeft gezeten weten we in dit geval meer van haar. Haar interactie met katten is nog niet bekend, maar dit kan worden getest voor geïnteresseerden.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.